HP laptop oyun oynarken donuyor

Sogu

Centipat
Daha fazla  
HP pav marka laptopta oyun oynarken donup kalıyor. Format attıktan sonra bile oyuna girdikten sonraki 1, 2 dk içinde ekran donuyor, cız diye ses gelip takılıyor. Hangi tuş kombinasyonunu denersem deneyeyim hiçbir şey olmuyor, sorun donanımsal mıdır? CrystalDiskMark testi yaptım SSD için resmi yüklüyorum. SSD markası KBG40ZNV128 GB m2.SSD. RAM testlerini daha yapmadım.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    22,6 KB · Görüntüleme: 61
HP pav marka laptopta oyun oynarken donup kalıyor. Format attıktan sonra bile oyuna girdikten sonraki 1, 2 dk içinde ekran donuyor, cız diye ses gelip takılıyor. Hangi tuş kombinasyonunu denersem deneyeyim hiçbir şey olmuyor, sorun donanımsal mıdır? CrystalDiskMark testi yaptım SSD için resmi yüklüyorum. SSD markası KBG40ZNV128 GB m2.SSD. RAM testlerini daha yapmadım.
Undervoltage veya Overclocking gibi işlemler var mı?

Hangi oyun, sistem özelliklerin nedir, bu bir oyuna mı özgü yoksa genel her oyunda aynı sorunu yaşıyor musun?

Undervoltage veya overclocking gibi işlemler var mı?

Hayir herhangi bir overclock islemi yapilmadi.

Hangi oyun, sistem özelliklerin nedir, bu bir oyuna mı özgü yoksa genel her oyunda aynı sorunu yaşıyor musun?

Apex, naraka, Valorant gibi oyunlarda oluyor genel denedigim oyunlar bunlar yani hepsinde oluyor.
Sistem ozellikleri:
i5 9300H
GTX1650
16 GB RAM
1TB HDD
Ve ustte belirttigim SSD.

Hayir herhangi bir overclock islemi yapilmadi.

Apex, naraka, Valorant gibi oyunlarda oluyor genel denedigim oyunlar bunlar yani hepsinde oluyor.
Sistem ozellikleri:
i5 9300H
GTX1650
16 GB RAM
1TB HDD
Ve ustte belirttigim SSD
çalıştır paneline mdsched.exe komutunu girip RAM sorunu yaşayıp yaşamadığını kontrol etmeni istiyorum.

Haricinde sfc /scannow komutunu cmd üzerinde kullanıp bir hata taraması yapmanda iyi olacaktır.

Sanal bellek panelinde başlangıç boyutunu aşağıda önerilen boyutu girip en düşük boyut kutusuna ise 24576 yazmanı istiyorum.

Eğer sorun hala devam ediyorsa daha eski bir ekran kartı sürümüne dönüp şansını denemeni haricinde Microsoft'un teknik destek ekibine yardım talebi açmanı öneririm. İyi forumlar.

Çalıştır paneline mdsched.exe komutunu girip RAM sorunu yaşayıp yaşamadığını kontrol etmeni istiyorum.

Haricinde SFC /scannow komutunu CMD üzerinde kullanıp bir hata taraması yapmanda iyi olacaktır.

Sanal bellek panelinde başlangıç boyutunu aşağıda önerilen boyutu girip en düşük boyut kutusuna ise 24576 yazmanı istiyorum.

Eğer sorun hala devam ediyorsa daha eski bir ekran kartı sürümüne dönüp şansını denemeni haricinde Microsoft'un teknik destek ekibine yardım talebi açmanı öneririm. İyi sosyaller.

SFC konudunu koştuktan sonra corrupted files found deyip düzeltti bazı şeyleri.

RAM için Memtest86 yaptım bir hata bulmadı.

Sanal bellek panelini açıp başlangıç değerini dediğiniz gibi yaptım.

Bir oyunda deneyip geri dönüş yapacağım teşekkürler.

çalıştır paneline mdsched.exe komutunu girip RAM sorunu yaşayıp yaşamadığını kontrol etmeni istiyorum.

Haricinde sfc /scannow komutunu cmd üzerinde kullanıp bir hata taraması yapmanda iyi olacaktır.

Eğer sorun hala devam ediyorsa daha eski bir ekran kartı sürümüne dönüp şansını denemeni haricinde Microsoft'un teknik destek ekibine yardım talebi açmanı öneririm. İyi forumlar.
dediginiz adimlari yaptim fakat hala pc donuyor valorant da 240 250 fps aliyorum fakat bir anda gidiyo

Son düzenleme:
Isı değerlini gözden geçirin ısı değerleri yüksekse termal macun değişimi ve temizlik bakımını yaptırmanızın vakti gelmiştir.

BurnInTest uygulamasından sisteminize hata testi yapmanızı istiyorum.

Haricinde kestirme olarak ekran kartından kaynaklı olup olmadığını anlamak adına aygıt yöneticisinden ekran kartınızı devre dışı bırakıp dahili ekran kartı olan İntel UHD630 ile oyunu oynamayı denemenizi öneriyorum. Sorun ortadan kalkmışsa eski bir ekran kartı sürümünüzde şansınızı deneyin eğer sorun hala devam ediyorsa ekran kartınızda fiziksel bir sorun olabilir teknik servise başvurmanızı öneriyorum.

Isı değerlini gözden geçirin sıcaklık değerleri yüksekse termal macun değişimi ve temizlik bakımını yaptırmanızın vakti gelmiştir.

BurnInTest uygulamasından sisteminize hata testi yapmanızı istiyorum.

Haricinde kestirme olarak ekran kartından kaynaklı olup olmadığını anlamak adına Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartınızı devre dışı bırakıp dahili ekran kartı olan Intel UHD630 ile oyunu oynamayı denemenizi öneriyorum. Sorun ortadan kalkmışsa eski bir ekran kartı sürümünüzde şansınızı deneyin eğer sorun hala devam ediyorsa ekran kartınızda fiziksel bir sorun olabilir teknik servise başvurmanızı öneriyorum.

Isı değerleri için oyun açıkken MSI Afterburner çalıştırdım tam donduğu andaki ekran görüntüsü şu şekilde.
WhatsApp Image 2023-08-30 at 15.52.21.jpeg

Şarjdan çıkrıp oynandığında kapanma olmuyor ısınmadan kaynaklı gözüküyor.(orijinal şarj aleti kullanılmadığı için de yapıyor olabilir ama değerler tutuyor) 3 ay önce birine gidip temizlettirmiştik ama formattan sonra böyle yapmaya başladı.

BurnInTest 3dakikalık testi yaptım herhangi bir sorun bulmadı fakat fişe takılıyken yapınca ortada takılıp kaldı bilgisayar.

Valorant'ı UHD ile çalıştırdım ayarlardan yine fişe takılıyken kendini kitliyor bir süre sonra fişte değilken oynatıyor.

Isı değerleri için oyun açıkken MSI Afterburner çalıştırdım tam donduğu andaki ekran görüntüsü şu şekilde.
Eki Görüntüle 1923814

Şarjdan çıkrıp oynandığında kapanma olmuyor ısınmadan kaynaklı gözüküyor.(orijinal şarj aleti kullanılmadığı için de yapıyor olabilir ama değerler tutuyor) 3 ay önce birine gidip temizlettirmiştik ama formattan sonra böyle yapmaya başladı.

BurnInTest 3dakikalık testi yaptım herhangi bir sorun bulmadı fakat fişe takılıyken yapınca ortada takılıp kaldı bilgisayar.

Valorant'ı UHD ile çalıştırdım ayarlardan yine fişe takılıyken kendini kitliyor bir süre sonra fişte değilken oynatıyor.

Cevap yollamıştım ancak gitmemiş.

Sorunun ısıdan kaynaklı olduğunu teyit etmek için adaptör takılıyken ağır bir güç tasarrufu moduna alın. Sıcaklık değerlerini tekrar gözlemenizle birlikte sorunun ortadan kalktığını görürseniz termal çözüme gitmeyi deneyebilirsiniz.

Termal çözüm;
Fan RPM'ini arttırmak, termal macun yenilemek Thermal Grizzly Kyranout/Arctic-MX4, donanımı çok yüksek sıcaklıklara çıkmayacak şekilde azami kullanım oranını belirlemek, otomatik aktif olan Turbo Boost'u kapatmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı