HP Laptop USB portu sadece soğutucuyu çalıştırıyor

bertony

Hectopat
Benim HP laptopum var. i7 7.nesil işlemci ve AMD M340 ekran kartlı.
Laptopun sağ girişine her zaman laptop soğutucusunu takıyordum.
Ve sonradan fark ettim ki her zaman laptop soğutucusunu taktığım USB girişine mouse ya da klavye taktığımda çalışmamaya başladı.
Hiçbir şekilde çalışmıyor o USB girişi.
Sadece laptop soğutucusuna enerji veriyor.
Format atmama rağmen bu sorun düzelmedi. Ben bu durumda ne yapabilirim?
Laptopum aynı bu şekilde. 2 sol tarafta 1 tane sağ tarafında USB girişi var.

Dosya Ekleri

• hp_15-bs014ne_15.6-inch_laptop_gold_-_back_side_view_1.png
    hp_15-bs014ne_15.6-inch_laptop_gold_-_back_side_view_1.png
    157,8 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim HP laptopum var. i7 7.nesil işlemci ve AMD M340 ekran kartlı.
Laptopun sağ girişine her zaman laptop soğutucusunu takıyordum.
Ve sonradan fark ettim ki her zaman laptop soğutucusunu taktığım USB girişine mouse ya da klavye taktığımda çalışmamaya başladı.
Hiçbir şekilde çalışmıyor o USB girişi.
Sadece laptop soğutucusuna enerji veriyor.
Format atmama rağmen bu sorun düzelmedi. Ben bu durumda ne yapabilirim?
Laptopum aynı bu şekilde. 2 sol tarafta 1 tane sağ tarafında USB girişi var.

BIOS'a girin. O sokete taktığınız klavye veya fare BIOS üstünde çalışıyorsa portta sorun yoktur. Driver kaynaklı veya yazılımsal olabilir.

Ancak ben portun bozulduğunu düşünüyorum. Bu dediğimi deneyin. Sorununuz çözülmezse bir USB çoklayıcı almanız gerekecek. O USB portu bozulduğu için diğer bir USB portunu çoğaltarak kullanmanız gerecek.

Deneminize göre dönüş sağlarsınız.

Saygılarımla

BIOS'a girin. O sokete taktığınız klavye veya fare BIOS üstünde çalışıyorsa portta sorun yoktur. Driver kaynaklı veya yazılımsal olabilir.

Ancak ben portun bozulduğunu düşünüyorum. Bu dediğimi deneyin. Sorununuz çözülmezse bir USB çoklayıcı almanız gerekecek. O USB portu bozulduğu için diğer bir USB portunu çoğaltarak kullanmanız gerecek.

Deneminize göre dönüş sağlarsınız.

Saygılarımla
Driverları da güncelledim ama biosta hangi seçeneğe bakıp neleri yapmam gerekiyor bilmiyorum.Nelere bakmam gerekir?Bir videosu varmı

Driverları da güncelledim ama BIOS'ta hangi seçeneğe bakıp neleri yapmam gerekiyor bilmiyorum. Nelere bakmam gerekir? Bir videosu var mı?

Bilgisayarı kapatın. Açma tuşuna basıp sürekli F10 (BIOS'unuza giriş tuşuna basın. ) BIOS ekranınız gelecektir. Orada klavyenize bakarsınız. Yön tuşlarına basarak klavyeniz çalışıyor mu bakın. Bazı BIOS'larda fare seçeneği de var. Ama zaten klavyeniz sorunsuz çalışıyorsa ve BIOS'ta çalışan klavye Windows'ta çalışmıyorsa ona bakarız.

Not: BIOS ekranı gelmiyor ise F10 ile F2, F12, delete tuşlarını deneyin. Eğer oda olmazsa Windows açıldığında başlat > kapatma simgesi > Shift'e basılı tutarken yeniden başlat tıklayın. Cihaz kurtarma moduyla başlayacaktır. Orada seçeneklerden UEFI yazılım ayarlarına tıklayın. Cihaz yeniden başlayıp BIOS'a girecektir. Ardından yine yukarıda dediğim gibi deneyebilirsiniz. Bu işlem için kurtarma ekranına girene kadar klavyenizi ve farenizi başka porttan çalıştırıp kurtarma modu gelince bozuk porta klavyeyi takın. Ardından farenizle dediğim yere tıklayın. Eğer BIOS'a girdiğinizde direk takılan aygıt çalışmıyor ise bunun önüne geçmiş olursunuz.

Saygılarımla.

Bilgisayarı kapatın. Açma tuşuna basıp sürekli F10 (BIOS'unuza giriş tuşuna basın. ) BIOS ekranınız gelecektir. Orada klavyenize bakarsınız. Yön tuşlarına basarak klavyeniz çalışıyor mu bakın. Bazı BIOS'larda fare seçeneği de var. Ama zaten klavyeniz sorunsuz çalışıyorsa ve BIOS'ta çalışan klavye Windows'ta çalışmıyorsa ona bakarız.

Not: BIOS ekranı gelmiyor ise F10 ile F2, F12, delete tuşlarını deneyin. Eğer oda olmazsa Windows açıldığında başlat > kapatma simgesi > Shift'e basılı tutarken yeniden başlat tıklayın. Cihaz kurtarma moduyla başlayacaktır. Orada seçeneklerden UEFI yazılım ayarlarına tıklayın. Cihaz yeniden başlayıp BIOS'a girecektir. Ardından yine yukarıda dediğim gibi deneyebilirsiniz. Bu işlem için kurtarma ekranına girene kadar klavyenizi ve farenizi başka porttan çalıştırıp kurtarma modu gelince bozuk porta klavyeyi takın. Ardından farenizle dediğim yere tıklayın. Eğer BIOS'a girdiğinizde direk takılan aygıt çalışmıyor ise bunun önüne geçmiş olursunuz.

Saygılarımla.
sağolun hocam ben biosa girmeyi biliyorumda içindeki çok fazla komut istemi vardı.uefı yazılıma bakayım bi .portları açıp kapatayım.çok saolun

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı