HP laptop yeni SSD'yi görmüyor

mseckinn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bu konuyla ilgili birçok başlık var ama bir çözüm bulamadım. HP laptopun hard diskini değiştirmek için bir SSD aldım ve SATA kablosuyla laptopdaki bilgileri ve işletim sistemini SSD'ye klonladım. Sonra HDD'yi söküp yerine SSD'yi takınca laptop görmedi.
Klonlamada hata yaptığımı düşünerek SSD'yi SATA kablosuyla başka bir bilgisayara bağlayıp biçimlendirdim ve temiz Windows 11 kurdum, laptopa taktım yine görmedi.
USB bellek ile bir kurulum diski oluşturdum laptop USB belleği görüyor.
SSD, SATA kablosuyla başka bilgisayarda açılıyor ama laptopa bir türlü diski gösteremedim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-11-20 at 15.03.20.jpeg
    112,5 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Image 2025-11-20 at 15.03.20 (1).jpeg
    134,4 KB · Görüntüleme: 17
  • WhatsApp Image 2025-11-20 at 15.03.20 (2).jpeg
    111,5 KB · Görüntüleme: 12
modeli: Hp pavilion 15-n005st
Bu cihazda hhd'yi sökmeden, yeni aldığım ssd'yi hem bu cihaza hem başka bilgisayara, usb sata dönüştürücü ile bağladığımda görebiliyordum. usb sata kablosu ile ssd'ye hem klonlama yaptım, hem rusuf ile windows kurdum.
Ama hdd'yi çıkarıp yerine ssd taktığımda ssd'yi göremiyorum.

Şu an ssd'nin içinde windows11 kurulu. Rufus'ta hatalı bir kurulum mu yaptım acaba. Görmemesinin sebebi onunla ilgili değildir değil mi?

Ne olursa olsun kurulum aşamasında görünmesi lazım, sorunun BIOS kaynaklı olma ihtimali yüksek, cihazın BIOS'unu güncelleyip denemek lazım.

Ürün destek kısmından kaldırılmış, HP ile iletişime geçip BIOS dosyasını isteyin, muhtemelen güncel BIOS ile sorun ortadan kalkacak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…