Çözüldü HP laptopun tuşu çıktı ve takılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5625U with Radeon Graphics
32GB DDR4
Amd Radeon Graphics (Sistem Bilgilerinde Seri Adı Bulunmuyor)
Adata IM2P33F8-256GD 256 GB M.2 SSD
HP G9 Laptop
Meslek
Öğrenci
Bugün laptopu kullanırken t tuşu basılı kaldı. Hep yaşadığım bu sorunu tuşa uzun süre basarak çözüyordum. Tuşa yine aynı şekilde basmak için daha parmağımı değdirdiğim anda tuş fırladı. İnternette onlarca şey okudum bir sürü video izledim fakat nasıl bastırırsam bastırayım tuş oturmuyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Şu plastik çıkıntıya yapıştırsam tuşu olur mu? Tekrar çıkar mı? Veya bunu yaparsam çalışır mı ne yapacağım bilmiyorum.

Çözüm
Benim de W tuşum fırlıyor sürekli. Nasıl çözdüğünüzü anlatır mısınız? @Çıngıraklı Dümbelek

Tuşun temas edeceği ufak silikon çıkıntıya başka yere taşmayacak kadar bir damla Japon yapıştırıcısı damlatın. Sonra tuşu oraya hizalayıp koyun. Biraz bastırın. Yapışında W tuşu sadece ortadan tutulduğu için sağa sola oynayacak. W tuşunun altına da pamuk falan sıkıştırın. Tuş sert olacak ve yazı yazarken falan işinizi zorlaştıracak biraz ama çalışır yine de. Ben kırıldığı için böyle bir yol tercih ettim eğer sizin tuşunuz kırılmadıysa normal şekilde takmanız daha sağlıklı olur.
Bugün laptopu kullanırken t tuşu basılı kaldı. Hep yaşadığım bu sorunu tuşa uzun süre basarak çözüyordum. Tuşa yine aynı şekilde basmak için daha parmağımı değdirdiğim anda tuş fırladı. İnternette onlarca şey okudum bir sürü video izledim fakat nasıl bastırırsam bastırayım tuş oturmuyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Şu plastik çıkıntıya yapıştırsam tuşu olur mu? Tekrar çıkar mı? Veya bunu yaparsam çalışır mı ne yapacağım bilmiyorum.
En iyisi servise göndermek.

Laptop ailemin laptopu. Umrumda olmaz çıkık bile kullanırım fakat dırdır çekmek istemiyorum hocam ya :( Çözüm yolu yok mu?
Fotoğraflarda bunlar. Belki kırık mı değilmi anlaşılır.
WhatsApp Image 2024-11-14 at 23.57.00 (1).jpeg
WhatsApp Image 2024-11-14 at 23.57.00.jpeg
WhatsApp Image 2024-11-14 at 23.57.00 (1).jpeg

Sanırım çözüm yok. Bir japon yapıştırıcısı ile ortasını hafif yapıştırsam olurmu acaba?

Tuşu buldun mu? İyice incele bak sağlamsa takmaya çalış. İnternette satılan mekanik tuşlar var. Servis son çare bir akıl düşünür.

Konuda tuşta kırık olmamasına rağmen oturmadığını yazdım hocam. Tuş var yani. Silikonla yapıltırmayı denedim. Ottadakş plastik çıkıntıyı tutmadı. Bir kere hafif tuttuğunda sorunsuz çalıştı. Japon ile takılır herhalde. Servisin bir tuş takmayacağına eminim.

Çözüm olarak klavyedeki şu beyaz parçaların üstünü bantladım. Dışarıda kalan silikon ucu ise tuşa silikonladım. Sanki arasına kola dökmüşümde yapış yapış olmuş gibi hissettiriyor ve çalıştırmak için sert basmak lazım. En azından çalışıyor. Benzer bir sorun yaşıyorsanız mantığını nasıl yaptığımı çizip anlatabilirim.

Son düzenleme:
Benim de W tuşum fırlıyor sürekli. Nasıl çözdüğünüzü anlatır mısınız? @Çıngıraklı Dümbelek

Tuşun temas edeceği ufak silikon çıkıntıya başka yere taşmayacak kadar bir damla Japon yapıştırıcısı damlatın. Sonra tuşu oraya hizalayıp koyun. Biraz bastırın. Yapışında W tuşu sadece ortadan tutulduğu için sağa sola oynayacak. W tuşunun altına da pamuk falan sıkıştırın. Tuş sert olacak ve yazı yazarken falan işinizi zorlaştıracak biraz ama çalışır yine de. Ben kırıldığı için böyle bir yol tercih ettim eğer sizin tuşunuz kırılmadıysa normal şekilde takmanız daha sağlıklı olur.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı