HP Memory Test sorun bulmazken Memtest86 51 hata buldu

ArqeNade

Megapat
Daha fazla  
Cumartesi günü iki defa mavi ekran aldığım için Sosyal'de konu açtım. Arkadaşlarımızın dediklerini uyguladım ve Memtest86 ile test yaptım ve 51 adet hata aldım.
Bugün de cihazı garantiye vermek için aradığımda beni HP'nin kendi Memory ve hard Drive testini yapmamı istediler. Sonuçların fotoğrafını çekip kendilerine iletmemi söylediler. Memory testinde sorun çıkmadı. Çıkmaması normal çünkü 15 dakikalık testten ne beklersin ki. Memtest86 boşuna +2 saat test yapmıyor değil mi?

Şimdi ben bu durumda haksız konuma düşeceğim çünkü kendi testlerinde hata çıkmadı ve bu yüzden PC'de sıkıntı yok deyip geçiştirmeye çalışacaklarını düşünüyorum.
Düşüncelerinizi bekliyorum.

HP böyle utanmaz bir firma işte. Soğutma sistemini adamakıllı yapmaz, termal macun değişimi için illa tüm makineyi sökmen gerekir. 2006 yılında HP Pavilion bir laptop aldım. 1 yılda ekran kartı lehimleri attı aşırı ısınmadan. 5 ay servislerde süründüm. Sürekli ekran kartını ısıtıp geri gönderdiler bana. En son servisten geldiğinde bataryası üzerinde yoktu. Adamlar bataryayı çalıp geri göndermişler. Ben de sinirden parçalayıp bahçeye gömdüm. HP, Omen dışında alınmaz.

Az önce konuştum. HP'nin testlerinde hata almadığımı ama Memtest86'da hata aldığımı söyledim.
Hata varsa kesinlikle bulurdu dedi.
Mavi ekran hatalarını da Windows 10 Pro kullandığımdan dolayı sürücülerin Pro sürümü için değil de Home sürümü için uygun olduğunu, Home sürümüne geçmemi söyledi.
Bende öyle yapıp kullanacağım bakalım yine aynı şekilde mavi ekran almam umarım ama Memtest86'da boşuna o kadar uzun test yapmıyor.

Normalde MemTest86 testinin kabul görmesi gerek. Dünyaca kabul edilmiş bir yazılım bu. İyice bahsedin olmazsa başka bir ildeki servise başvurun. Ankara, Bursa veya İstanbul olabilir. Daha çok kurumsallığın fazla olduğu yerlere.
Yok, hiçbir şey kabul etmiyorlar. Test yapılan yazılım HP'ye ait olmalı kesinlikle. Adamlar böyle bir sistem yapmışlar fakat kendi donanım testleri bir şey bulamıyor, bari adam gibi bir donanım testi yapaydınız.

Az önce konuştum. HP'nin testlerinde hata almadığımı ama Memtest86'da hata aldığımı söyledim.
Hata varsa kesinlikle bulurdu dedi.
Mavi ekran hatalarını da Windows 10 Pro kullandığımdan dolayı sürücülerin Pro sürümü için değil de Home sürümü için uygun olduğunu, Home sürümüne geçmemi söyledi.
Bende öyle yapıp kullanacağım bakalım yine aynı şekilde mavi ekran almam umarım ama Memtest86'da boşuna o kadar uzun test yapmıyor.
HP Diagnostics'ten direkt memory testte bir şey çıkmıyorsa kapsamlı test yapmayı dener misin? Kapsamlı test 3 saat gibi bir süre sürüyor ve bütün donanımları test ediyor. Belki oradan bir şey çıkar.

HP Pavilion kullanıyorum. 97 derecede çalışıyor ilk aldığımdan beri. Isındığını bilirkişiye bile anlatamadım ki bu bilirkişi abimiz doktorasını yurtdışında tamamlamış. Optane ram doğru düzgün çalışmaz hata alırsın, HDD kaynaklı hatalar alırsın ama teste sokunca hiçbir problem yok :D Umarım şansın yaver gider.

Normalde MemTest86 testinin kabul görmesi gerek. Dünyaca kabul edilmiş bir yazılım bu. İyice bahsedin olmazsa başka bir ildeki servise başvurun. Ankara, Bursa veya İstanbul olabilir. Daha çok kurumsallığın fazla olduğu yerlere.
Direk HP'yi aradım zaten onlarda beni yönlendirdi dediğim gibi.
Haklısınız MemTest86'yı kabul etmeliler ama üstün körü test yapmak varken neden detaylı test yapsınlar ki. 😂 Ama testin adını söyleyince ilk defa duydu galiba çaktırmadı çünkü aldığınız hatanın adı nedir diye sordu bende bir adı yok harf ve rakamlarla kodlanmış hatalar dedim.
Yok, hiçbir şey kabul etmiyorlar. Test yapılan yazılım HP'ye ait olmalı kesinlikle. Adamlar böyle bir sistem yapmışlar fakat kendi donanım testleri bir şey bulamıyor, bari adam gibi bir donanım testi yapaydınız.

HP Diagnostics'ten direkt memory testte bir şey çıkmıyorsa kapsamlı test yapmayı dener misin? Kapsamlı test 3 saat gibi bir süre sürüyor ve bütün donanımları test ediyor. Belki oradan bir şey çıkar.
Müsait olduğum bir ara deneyeceğim ama şu anda bir Home sürümüne geçeyim bakalım.

@bugraa0 Umarım. 😇 Bir sürü Pavilion modeli var sizinki hangisi acaba? O kadar ısınıyorsa gaming bir laptoptur.
Bende r5 3550h ve gtx1050 var ama Adana'nın yaz sıcaklarında Snowrunner oyununda maksimum 80 dereceyi gördüm. Oynadığım oyunlar arasında en çok ısındığı oyun buydu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı