HP notebook oyunlar dahili GPU ile çalışma sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Görüntüleme Monitörü'nde GTA yazmıyor ve DirectX 12 seçeneği yok.Ve bu çözünürlükte laptopta iyi yemek pişer.

GTA çalışıyorken orada gözükmek zorunda. "Güç tasarrufu" veya "Yüksek performans" olarak gözükmek zorunda. Orada "Yüksek performans" yazıyorsa geçişli grafik ayarlarında bir sorun yoktur. Yapmak istediğini yapmışsındır.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    40,3 KB · Görüntüleme: 182

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Evet Muhtemelen aynı bilgisayarı kullanıyoruz.Fakat şöyle bir durum var.Yaptığınız ayarların birebir aynısını zaten uygulamıştım.Görüntüleme Monitöründe de High Performance olarak oynadığım oyunu görebiliyorum.Zaten benim de istediğim Yüksek grafiklerde kaliteli bir oyun oynamak değil,düşük grafiklerde akıcı bir şekilde oynamaktı.Bu bilgisayara 2400 fiyat verdim.Günlerdir tonlarca ayar çekmek için uğraştım ve bir sonuca ulaşamadım.Hala FPS im çok düşük ve bilgisayarın hak ettiği performansın bu olmadığını düşünüyorum.Sorunu kendimde arayıp çözümler üretmeye çalışıyorum/öğreniyorum.Dediğiniz gibi tüm ayarlamaları(Global Ayarlar-Lol Ayarları/Driverlar/Güç Ayarları) yapmama rağmen LoL'u hala düşük ayarlarda zar zor oynattığını görüyorum.Sizinki nasıl düzgün bir şekilde çalışıyor da ben beceremiyorum çok merak etmekteyim:=

Gözükmüyor.

Geçişli Grafikler Uygulama Ayarları bölümünden GTA gözükmüyorsa "Uygulama Ekle" den GTA ya da hangi oyunsa bulup seçin ve "Yüksek Performans" a alın ve bu kadar kolay..
Yaptım ama aynı

Bu arada,oyunda DirectX 12 desteği yokmuş.Peki,bu ekran kartı ne kadar güç tüketiyor ve sizce hangi ekran kartı ile değiştirebilirim.(tabi değiştirielibilirse)

Gözükmüyor.

Yaptım ama aynı

Bu arada,oyunda DirectX 12 desteği yokmuş.Peki,bu ekran kartı ne kadar güç tüketiyor ve sizce hangi ekran kartı ile değiştirebilirim.(tabi değiştirielibilirse)

Ekran kartı değişimi için anakartı değiştirmen gerek. Ki onda da öyle çok bir seçeneğin yok. Aynı kasa yapısına uyan Hp anakartlardan birini alabilirsin. Ayrıca çalışan uygulamayı o dediğim pencerede görüntüleyemiyorsan yüksek ihtimalle sürücü konusunda bir sorun olabilir. Explorer.exe'yi bile algılayıp gösteriyor Amd...

Açıkçası ben de anlayamadım. Dota 2'de kartın maşallahı var yani akıyor... LoL konusunda ise bir fikrim yok. Oyun içinde FPS ayarları varsa farklı değerlerde deneyebilirsiniz. Veya doğrudan LoL üzerine Amd ekran kartı hakkında araştırma yapabilirsiniz. Bilemiyorum. Daha bu akşam dışarıya çıkmadan World of Warcraft'ı "High" ayarlarda 30 FPS altına düşmeden takır takır oynuyordum. Tek dezavantajı eğer pencereler arası geçiş yapıyorsanız, Amd'nin verdiği performans karmaşası yüzünden anlık takılmalar olabiliyor ki bu da çok normal ve şahsen hiç rahatsız etmiyor.

Biliyorum hatta o anda hesap makinesini de algılamıştı. Bir de diğer oyunlarla deneyim dedim ve diğer oyunları algıladı (Portal2.exe ,csgo.exe,gta-vc.exe vs.). Bence problem ekran kartında değil de oyunda veya sürücüde olabilir.

Anlıyorum, acaba indirdiğiniz driverların linklerini atabilir misiniz?

Üreticinizi arayın sorunu anlatın. Size yurt dışından USB disket gelecek o disketteki driverleri kurun sorun çözülecektir. Lenovo 310 AMD A10 sahibi arkadaşlar varsa onlara yardımcı olabilirim. Onun USB si bende var.

Anlıyorum, acaba indirdiğiniz driverların linklerini atabilir misiniz?

Hp'nin kendi sitesinde verdiği driverı kullanıyorum. Amd'nin sitesindeki driver ekran kartını direkt crossfire modunda tanımıyor. Devid.info sitesinden indirdiğim driverda da benzeri sorunları yaşıyorsunuz. Malum oradan da birçok driver indirip denedim ancak verimli sonuç alamadım. En iyisi Hp'nin sunduğu ekran kartı driverı şu an için.

USB ile driver gönderilmesine şaşırdım açıkçası. Sitelerindeki driverları güncellemek yerine neden böyle bir işe girişmiş ki Lenovo? Ayrıca ekran kartı Hp'nin driverı ile doğru bir biçimce çalışıyor, dahili de, harici de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…