mrandarkan
Hectopat
Görüntüleme Monitörü'nde GTA yazmıyor ve DirectX 12 seçeneği yok.Ve bu çözünürlükte laptopta iyi yemek pişer.
Muhtemelen aynı makineye sahibiz. Ben de yeni aldım. Fiyatına göre epey performanslı bir ürün çıktıBir üst taraftaki yorumuma bakarsanız, orada attığım ayarlar size maksimum oyun performansı sağlayacaktır. Ama siz en yüksek ayarlarda, sabit FPS'de, hiç kasmadan bir oyun keyfi istiyorsanız... Ne yazık ki bu, bu makine ile mümkün değil.
Evet, GTA 5'i orta ayarlarda oynatabilen bir makine ama o orta ayarlar bir tık yukarıya kaydığında işler çığırından çıkıyorZaten Amd, bu laptoptaki ekran kartı sisteminde biraz mahalle kavgasına gider gibi davrandığından, çok üst düzey bir performans beklemeyin zira karşınızda "tek kişilik dev kadro" diyebileceğiniz bir ekran kartı yok
Bu laptop için "oyun bilgisayarı" değil de "günlük kullanım/performans" bilgisayarı demek daha doğru olur. Şahsen en son çıkan oyunları bilgisayar bazında yakalamanın hem fiyat, hem de zahmet olarak döneceğini düşündüğümden, bilgisayarımdan beklentim genellikle hoşuma giden 5-10 oyunu oynatmasıdır. Bu bakımdan da ben bu makineyi tercih ettim. Bu fiyat için de inanın, alabileceğinizin en iyisi desek yeridir...
Onun dışında da sürücü yüklemesini de Hp'nin sitesinden yapın. DDU'yu aşındırdım, driverlar ile kotayı doldurdum ama en stabili ve güzel çalışanı oBir de o dediğim ayarları yaparsanız, LOL gibi bir oyunu orta ayarın bir tık üstünde de güzelce çalıştırdığını görürsünüz. Ha! Bir de unutmadan, oyunlardan iyi performans almak istiyorsanız eğer çözünürlükte 1600x900 çözünürlüğün üzerine çıkmayın! Ekran kartları zaten laptoplarda affedersiniz biraz tırt, üzerine bir de Full HD çözünürlük yüklediğinizde olaylar olaylar
Gözükmüyor.GTA çalışıyorken orada gözükmek zorunda. "Güç tasarrufu" veya "Yüksek performans" olarak gözükmek zorunda. Orada "Yüksek performans" yazıyorsa geçişli grafik ayarlarında bir sorun yoktur. Yapmak istediğini yapmışsındır.
Yaptım ama aynıGeçişli Grafikler Uygulama Ayarları bölümünden GTA gözükmüyorsa "Uygulama Ekle" den GTA ya da hangi oyunsa bulup seçin ve "Yüksek Performans" a alın ve bu kadar kolay..
Gözükmüyor.
Yaptım ama aynı
Bu arada,oyunda DirectX 12 desteği yokmuş.Peki,bu ekran kartı ne kadar güç tüketiyor ve sizce hangi ekran kartı ile değiştirebilirim.(tabi değiştirielibilirse)
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Evet Muhtemelen aynı bilgisayarı kullanıyoruz.Fakat şöyle bir durum var.Yaptığınız ayarların birebir aynısını zaten uygulamıştım.Görüntüleme Monitöründe de High Performance olarak oynadığım oyunu görebiliyorum.Zaten benim de istediğim Yüksek grafiklerde kaliteli bir oyun oynamak değil,düşük grafiklerde akıcı bir şekilde oynamaktı.Bu bilgisayara 2400 fiyat verdim.Günlerdir tonlarca ayar çekmek için uğraştım ve bir sonuca ulaşamadım.Hala FPS im çok düşük ve bilgisayarın hak ettiği performansın bu olmadığını düşünüyorum.Sorunu kendimde arayıp çözümler üretmeye çalışıyorum/öğreniyorum.Dediğiniz gibi tüm ayarlamaları(Global Ayarlar-Lol Ayarları/Driverlar/Güç Ayarları) yapmama rağmen LoL'u hala düşük ayarlarda zar zor oynattığını görüyorum.Sizinki nasıl düzgün bir şekilde çalışıyor da ben beceremiyorum çok merak etmekteyim:=
Biliyorum hatta o anda hesap makinesini de algılamıştı. Bir de diğer oyunlarla deneyim dedim ve diğer oyunları algıladı (Portal2.exe ,csgo.exe,gta-vc.exe vs.). Bence problem ekran kartında değil de oyunda veya sürücüde olabilir.Ekran kartı değişimi için anakartı değiştirmen gerek. Ki onda da öyle çok bir seçeneğin yok. Aynı kasa yapısına uyan Hp anakartlardan birini alabilirsin. Ayrıca çalışan uygulamayı o dediğim pencerede görüntüleyemiyorsan yüksek ihtimalle sürücü konusunda bir sorun olabilir. Explorer.exe'yi bile algılayıp gösteriyor Amd...
Anlıyorum, acaba indirdiğiniz driverların linklerini atabilir misiniz?Açıkçası ben de anlayamadım. Dota 2'de kartın maşallahı var yani akıyor... LoL konusunda ise bir fikrim yok. Oyun içinde FPS ayarları varsa farklı değerlerde deneyebilirsiniz. Veya doğrudan LoL üzerine Amd ekran kartı hakkında araştırma yapabilirsiniz. Bilemiyorum. Daha bu akşam dışarıya çıkmadan World of Warcraft'ı "High" ayarlarda 30 FPS altına düşmeden takır takır oynuyordum. Tek dezavantajı eğer pencereler arası geçiş yapıyorsanız, Amd'nin verdiği performans karmaşası yüzünden anlık takılmalar olabiliyor ki bu da çok normal ve şahsen hiç rahatsız etmiyor.
Anlıyorum, acaba indirdiğiniz driverların linklerini atabilir misiniz?
Üreticinizi arayın sorunu anlatın. Size yurt dışından USB disket gelecek o disketteki driverleri kurun sorun çözülecektir. Lenovo 310 AMD A10 sahibi arkadaşlar varsa onlara yardımcı olabilirim. Onun USB si bende var.