Çözüldü HP Notebook'ta RAM ve SSD değiştirilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

268227

Kilopat
HP Notebook'a sahibim. Ürünün linki aşağıda. i5 7200U işlemcisi var DDR4 8 GB RAM'a sahip. CPU-Z üzerinde "Single Channel" olarak gözüküyor anladığım kadarıyla tek RAM var. Bir tane de 1TB SSD mevcut. Şimdi sorum şu; ben bu Notebook'un RAM kapasitesini en fazla ne kadar arttırabilirim ve hangi tür SSD'ler takılabilir? RAM ve SSD seçerken bu bilgisayar özelinde nelere dikkat etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
2 adet RAM slotu mevcut ve maksimum 16 GB destekliyor. Hız olarak 2133MHz RAM destekliyor işlemciden dolayı. SSD olarak ise bazı kasa açma videolarından PCI-e M.2 SSD olduğunu gördüm. SATA SSD'de takılabilir.

Kaynaklar;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

RAM seçerken özellikle frenkans değerlerine dikkat etmelisin aynı olmalılar Dual channel çalışmaları için. SSD içinse okuma ve yazma hızlarına dikkat etmelisiniz.

İki slot olduğunu düşünüyorum. En fazla 16 GB yaparsınız bildiğim kadarıyla zaten fazlası da gereksiz. Bende de BA003NT var farkı işlemci ve sizin 4 GB RAM fazla. Bu HP serilerine SSD şart oluyor yapmanızı öneririm ben taktım rahatladı bilgisayar. SSD olarak PNY CS900 alabilirsiniz.

Görev yöneticisine girin ram sekmesinden slot sayısına bakın. 1/2 ise 2 spotta 1 ram takılı demektir.

2 adet RAM slotu mevcut ve maksimum 16 GB destekliyor. Hız olarak 2133MHz RAM destekliyor işlemciden dolayı. SSD olarak ise bazı kasa açma videolarından PCI-e M.2 SSD olduğunu gördüm. SATA SSD'de takılabilir.

Kaynaklar;

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…