HP Omen 13420H - 4050 CS2'de düşük FPS veriyor

qvanc

Centipat
Daha fazla  
HP Omen 16 almıştım geçen ay. 32 GB 5200MHz RAM i5 13420H işlemci ve RTX 4050 120W ekran kartı var. Bu donanıma sahip diğer bilgisayarların oyun testine baktığımda YouTube'dan (Acer, Victus, Excalibur vs.) CS de en az 144FPS aldığını görüyorum. Fakat benim laptop FPS olarak daha ekran yenileme hızına (dikey eşitleme) ulaşamıyor. Çoğu zaman da 80-100 arasında gidip geliyor. Neden böyle oluyor anlamıyorum. Hiç değilse sabit 120 ya da 144 verse başka bir şey istemeyeceğim. Oyun sırasında Omen Gaming Hub uygulamasından ekran kartı ve işlemci kullanimlarina bakiyorum ikisi de yüzde elliyi geçmiyor. Acaba ekran kartı 120watta ulaşamıyor mu? Nasıl çözebilirim bu sorunu? Şarja oynuyorum bu arada, pilde elbette iyi FPS vermez. Ek olarak Valorant'ta hemen hemen 144FPS'yi veriyor da oyunumu etkilemiyor. Ama bana o bile az geliyor. Sadece Ryzen 5 5500U işlemcisi olan ve harici ekran kartı olmayan HP ofis bilgisayarı var kardeşimin. Valorant'ta o bile 90-100 FPS veriyor. Omen laptopum ile bence Valorant'ta en az 200 CS'de de 150 almam gerektiğini düşünüyorum. Eger düşündüğüm gibi ekran kartı duş voltajda çalışıyorsa onu nasıl yukseltebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 bu kodu cmd ye girin Nihai Performans modunu açıyor. Daha sonra güç planı seçme kısmından Nihai performans modunu seçin. Bilgisayarın tüm gücünü kullanıyor bu plan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı