HP Omen 15 2020 undervolt

Egemen Aşan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese selam, 10750H ve 2070 ikilisiyle Omen 15 laptopa geçmiş bulunmaktayım.command Center üzerinden undervolt yapmaya izin veriyor sistem ancak daha önce hiç yapmadım, o yüzden ne kadar yapmalıyım ya da yapmalı mıyım emin değilim sizlere sormak istedim. En yüksek işlemci gücünü %99'a çekip işlemci turbosunu kapatıp daha düşük sıcaklıklar elde eden insanları da gördüm, direkt undervolt yapanları da gördüm 0.7-0.8 aralığında ( sistem 0.995'e kadar izin veriyor ). Sıcaklık konusunda daha ahım şahım bir şey yaşamadım, 1-2 saatten fazla sabit oynamıyorum zaten. Yapmak istememin sebebi uzun vadede daha sağlıklı kullanabilmek. 10.nesil Intel'lerin ısındığının da farkındayım buna göre üretildiğini okumuştum yani 90-95 derece CPU normal diyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum iyi forumlar.

Hocam laptopun altına kaliteli bir fan alsanız yeter bence. Dediğiniz gibi çok fazla bir sıcaklıkta gözlemlememişsiniz.

Hocam bir arkadaşım Abra A5 kullanıyor 10750H işlemci var sizinki gibi. Abra berbat soğutmayla ünlü olmasına rağmen 3 saatlik kullanım sonucunda 81 dereceydi dün hatta kendim gidip baktım. Biraz sıkıntı var gibi geliyor bana. Üstelik Abra modeldekinde turbo fan açık değildi. Herhangi bir ısı düşürme işlemi de yapmamıştı. Fazla ısınıyor ama Omen ve Abra arasında tersine bir fark olması lazım bence. Fakat daha bilgili birilerinin yorum yapması daha iyi olur ben sadece bana normal gelmediğini söylüyorum.

Yazdığım sıcaklıkları henüz ben de yaşamadım, boştayken 55-60 derece arası alıyor gpu normal mi bilmiyorum. 2 Saat warzone oynadıktan sonra da (fan otomatik mod, performans mod) ekran kartı da gpu da 80-85 aralığında kaldı. Aslında soruyu sormamın temeli, uzun vade açısından daha sağlıklı olur mu onu öğrenmek. Tamam işlemci alışkın yüksek dereceye ama performansı öldürmeden ne kadar soğutsak kâr anlamında

Hocam tamam o zaman ben yanlış anlamışım sorun yok ama soğutucu alırsanız daha uzun ömürlü olur evet. Ben 90 95 dereceyi siz Omenle gördünüz sandım. İşlemci ısınıyor zaten ona bir şey demiyorum. Sorun yok evet sadece soğutucu daha iyi olabilir

@erengore hocam sizin yorumunuz daha iyi olur bu konuya gibi geldi bana.
Teşekkürler.
10.Nesillerde Undervolt aşırı etkili olmuyor ama benimle yapsanız biraz fark edecektir. ThrottleStop yükleyin.

ThrottleStop Ana Ekranı, FIVR sekmesi, TPL sekmesinin ekran görüntülerini bana atın.

Teşekkürler.

10.Nesillerde Undervolt aşırı etkili olmuyor ama benimle yapsanız biraz fark edecektir. ThrottleStop yükleyin.

ThrottleStop Ana Ekranı, FIVR sekmesi, TPL sekmesinin ekran görüntülerini bana atın.

Dosya Ekleri

• anasayfa.png
    118,7 KB · Görüntüleme: 99
  • fıvr.png
    237,9 KB · Görüntüleme: 105
  • tpl.png
    74,4 KB · Görüntüleme: 96
Yarın sabah beraber ilerleyelim mi? Anca şimdi görebildim.
@Egemen Aşan
FIVR sekmesine girin. Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz.
Onu -100 olarak ayarlayın. Apply'a basın.

Sistem donma geçirmezse Undervolt etkili olabilir. Geçirir ise muhtemelen -80 ayarlarız. Ancak bu da aşırı etkili olmayabilir. Siz -100 vermeyi deneyin. -100 yaptığınızda donarsa pek istediğimiz gibi olmayabilir ama şansımızı deneriz. Donup donmadığını belirtin.

Son düzenleme:
Dediğiniz şekilde yaptım. Throttlestop ana menüsüne dönünce orada monitoring yazıyordu, aşağıdan turn on dedim. Nasıl bir donmadan bahsediyoruz?

@erengore cihazla ilgili dikkatimi çeken şeylerden biri, şu an balance mod olmasına rağmen işlemci 4.3-4.4 ghz arası gösteriyor görev yöneticisinde. Günlük kullanımda olabildiğince sistemi minimum yormak istiyorum. Dün 2 saat valorant 2 saat warzone oynadım toplamda 4 saatte, işlemci 92 ekran kartı 85 dereceyi gördü. Performans mod ve oto fan ayarlarında kullandım. Ara ara fanların max olduğu anlar oldu tabii ama sesten anladığım kadarıyla ortalama %70-75 fan açıyor cihaz ve sıcaklıklar bu şekilde. Bazı yerlerde işlemci turbosunu kapatmanın sağlığı arttırabileceği ve gereksiz yormayı, enerji tüketimini azalttığını okumuştum. Lüzum var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…