Hocam ThrottleStop.ini dosyasını silin. Sonra ThrottleStop'u açabilirsiniz.Değer yükseltme mesajınızı görmemişim, değerleri uyguladım. System agent ı 40 a getirip apply a bastıktan sonra donma dediğimiz şey oldu. Anlık donma beklemiştim ama komple restart attı sistem. Son ayarlar biraz ağır geldiDediğiniz gibi o zaman pil yüksek performans modunda, omen center balanced modunda. TS'da 84 de denerim eğer performans azalmış gibi hissedersem oyun esnasında 0 yaparım sonrasında yine 84 te kullanırım. Command centerdan balanced-performance ayarı yapmam hiç.
@erengore
TS'u tekrar açıp ayarları eski haline getireyim dedim, bu sefer de mavi ekran yediksilip tekrar kurmam gerekiyor sanırım ayarların resetlenmesi için?
Tamamdır söylediğinizi uygulayınca açıldıHocam ThrottleStop.ini dosyasını silin. Sonra ThrottleStop'u açabilirsiniz.
Hocam siz yukarıda dediğim gibi yapınca bir sorun olmazsa bu sefer şu şekilde güncelleyin:Tamamdır söylediğinizi uygulayınca açıldıSanırım bir önceki -110 ve 84 ayarına dönmemiz gerekiyor. Windows 10 kullanıyorum, videoyu gönderirseniz baka baka yapabilirim sanırım. Başka neler yapmamız gerekiyor?
Yani şu şekilde yapınca sorun olmazsa işte hemen ardından belirttiğim gibi -115'e çıkın.Hocam ThrottleStop.ini dosyasını silin. Sonra ThrottleStop'u açabilirsiniz.
Demek ki sevmiyormuş. Biz Cache'i -110'da kullanacağız. O yüzden sisteminiz öyle tepki verdi. Uygunsuz gördü. Ayarlarımızı şu şekilde rahatlıkla yapabilirsiniz ThrottleStop'u güvenle açınca.
CPU Cache: -110
CPU Core: -110
İntel GPU ve İGPU Unslice: -100
System Agent ile oynamayın. Sizin sistemde uygun değilmiş. Ayarları böyle yapar mısınız?
Aynen uyguladım. FIVR sayfasından apply ana ekrandan save ve turn on dedim. Şu an problemsiz işliyor.Hocam ThrottleStop.ini dosyasını silin. Sonra ThrottleStop'u açabilirsiniz.
Demek ki sevmiyormuş. Biz Cache'i -110'da kullanacağız. O yüzden sisteminiz öyle tepki verdi. Uygunsuz gördü. Ayarlarımızı şu şekilde rahatlıkla yapabilirsiniz ThrottleStop'u güvenle açınca.
CPU Cache: -110
CPU Core: -110
İntel GPU ve İGPU Unslice: -100
System Agent ile oynamayın. Sizin sistemde uygun değilmiş. Ayarları böyle yapar mısınız?
Öyleyse yukarıda yeni değerler attım. Şurada:Aynen uyguladım. FIVR sayfasından apply ana ekrandan save ve turn on dedim. Şu an problemsiz işliyor.
Ekran görüntülerini atın da ben doğru ayarlamış olduğumuza emin olayım.Hocam siz yukarıda dediğim gibi yapınca bir sorun olmazsa bu sefer şu şekilde güncelleyin:
CPU Cache: -115,2
CPU Core: -115,2
İntel GPU ve İGPU Unslice'ı -100 olarak kalsın.
System Agent'e dokunmuyoruz. Apply'lara basmayı unutmayın.
Sonrasında sağ alt köşede 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın.
Sonrasında SpeedShift EPP'yi 84 ayarlayın.
Turn On tuşuna basın ve ardından Save'e tıklayın.
Sonrasında size videoyu hemen yolluyorum. Ama videodakini yapmadan önce emin olmak istiyorum herşeyi düzgünce ayarladığımıza.
ThrottleStop Ana Ekranı ve FIVR sekmesinin son halinin ekran görüntülerini atın.
Son durum bu şekildeHocam siz yukarıda dediğim gibi yapınca bir sorun olmazsa bu sefer şu şekilde güncelleyin:
CPU Cache: -115,2
CPU Core: -115,2
İntel GPU ve İGPU Unslice'ı -100 olarak kalsın.
System Agent'e dokunmuyoruz. Apply'lara basmayı unutmayın.
Sonrasında sağ alt köşede 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın.
Sonrasında SpeedShift EPP'yi 84 ayarlayın.
Turn On tuşuna basın ve ardından Save'e tıklayın.
Sonrasında size videoyu hemen yolluyorum. Ama videodakini yapmadan önce emin olmak istiyorum herşeyi düzgünce ayarladığımıza.
ThrottleStop Ana Ekranı ve FIVR sekmesinin son halinin ekran görüntülerini atın.
Yani şu şekilde yapınca sorun olmazsa işte hemen ardından belirttiğim gibi -115'e çıkın.
Müthişsin. Doğru ayarlamışız. Video geliyor. Bir de Limits sekmesine girin. Clear tuşuna basın. Oyuna girin. Oyundan çıkınca bana tekrar Limits sekmesinin ekran görüntüsünü atın hocam. Bu önemli çünkü eğer işlemcide anormal bir durum var ise bu sekme yardımıyla görebiliriz.Son durum bu şekilde
Yaklaşık 15 dakika warzone oynadım. Fps değeri 70-75 aralığındaydı 1080p high-ultra ayarlarda. Düne göre bir fps düşüşü yoktu. Ancak oyunu kapattıktan sonra masaüstünde TH ana menüsünde limits yanında POWER yazıyordu kırmızı şekilde ve pc restart attı oyunu kapattıktan sonra. 15 dakika sonunda cpu sıcaklığı 70-72 derece arasındaydı.Müthişsin. Doğru ayarlamışız. Video geliyor. Bir de Limits sekmesine girin. Clear tuşuna basın. Oyuna girin. Oyundan çıkınca bana tekrar Limits sekmesinin ekran görüntüsünü atın hocam. Bu önemli çünkü eğer işlemcide anormal bir durum var ise bu sekme yardımıyla görebiliriz.
Undervolt kaynaklı. Son voltaj dengelemesi esnasında voltaj düşmüş fazlasıyla muhtemelen. Cache'i -105 yapın. Core'u -110 yapın. İntel GPU ve İGPU Unslice'ı -80 yapın.Yaklaşık 15 dakika warzone oynadım. Fps değeri 70-75 aralığındaydı 1080p high-ultra ayarlarda. Düne göre bir fps düşüşü yoktu. Ancak oyunu kapattıktan sonra masaüstünde TH ana menüsünde limits yanında POWER yazıyordu kırmızı şekilde ve pc restart attı oyunu kapattıktan sonra. 15 dakika sonunda cpu sıcaklığı 70-72 derece arasındaydı.
@erengore Bu arada limits sekmesine tıklayamadım. Oyun kapandığı gibi dondu ve restart oldu. Tekrar deneyeyim mi? Oyun kaynaklı mı acaba yoksa undervolting mi yaramadı?
Power ışığının yanması Power Limit'e yakalandığını gösterir. Uzaktan baktığımda bunu halledebiliriz diye düşünüyorum ama ilk şu sizin restart işini çözüme kavuşturalım.Yaklaşık 15 dakika warzone oynadım. Fps değeri 70-75 aralığındaydı 1080p high-ultra ayarlarda. Düne göre bir fps düşüşü yoktu. Ancak oyunu kapattıktan sonra masaüstünde TH ana menüsünde limits yanında POWER yazıyordu kırmızı şekilde ve pc restart attı oyunu kapattıktan sonra. 15 dakika sonunda cpu sıcaklığı 70-72 derece arasındaydı.
@erengore Bu arada limits sekmesine tıklayamadım. Oyun kapandığı gibi dondu ve restart oldu. Tekrar deneyeyim mi? Oyun kaynaklı mı acaba yoksa undervolting mi yaramadı?
Ayarları değiştirip tekrar oyuna girdim, fps imi yanlış hatırlıyormuşum sanırım çünkü bu sefer 90-100 aralığındaydı. Ama daha lobby başlamadan ısınmadayken ekran dondu ve restart attı. Tekrar açıldığında ise limits ekranı böyleydi.Undervolt kaynaklı. Son voltaj dengelemesi esnasında voltaj düşmüş fazlasıyla muhtemelen. Cache'i -105 yapın. Core'u -110 yapın. İntel GPU ve İGPU Unslice'ı -80 yapın.
Power ışığının yanması Power Limit'e yakalandığını gösterir. Uzaktan baktığımda bunu halledebiliriz diye düşünüyorum ama ilk şu sizin restart işini çözüme kavuşturalım.