HP Omen 15 AMD modellerindeki farklılıklar

masterium

Hectopat
HP Omen 15 5800H+3060'lı modeli yakın zamanda almıştım. Aynı satıcıdan almama rağmen resimli yorumda SSD'yi ölçümü yapmış alan kişi 512MB'deki okuma-yazma hızı 1769.22-1643.08 iken ben ölçtüğümde 3070.63-2702.70 değerlerine eriştim. 1TB'lik ölçümde biraz daha fazla okuma-yazma hızı aldım.

Normalde AMD'li kasalar gümüş renginde olurken bendeki Intel'deki gibi siyah kasa. Resimli yorumda da gümüş rengine benzettim. Kutusuna baktığımda model numarası aynı EN1013NT yazıyor. HP'nin sayfasında yeteri kadar detay yazılmamış. HP Omen 15'in hangi model numaralarında ghosting, coil whine veya ışık sızması olmuşsa almayı düşünenler için bilgi alışverişi yapmış oluruz. Bilgileri HWiNFO64 üzerinden aldım. Bazı modellerde SSD olarak WD marka konulmuş.

Model: EN1013NT.
SSD: 512 GB Samsung mzvLB512HBJQ-000H1 NVMe.
RAM: 2x8 GB Samsung M471A1K43EB1-CWE DDR4 3200 MHz.
Wi-Fi: Intel(r) Wi-Fi 6 AX200 160MHz.
PANEL: 144hz LG LGD05FE

Son düzenleme:

All-AMD modellerde ekranlarda %45 NTSC. HP'de AMD parça oranı arttıkça çevre birimlerinden kısılıyor.

All-AMD modellerde ekranlarda %45 NTSC. HP'de AMD parça oranı arttıkça çevre birimlerinden kısılıyor.

Jarrod techin HP Omen 15 2021 videosunda panel auo82ed %88 sRGB var NTSC'den bahsetmemiş. Geçen yılki HP Omen 15 videosunda LG lgd05FE panel daha iyi tepkime süresine sahip ve %96 sRGB ve %66 NTSC. LG lgd05FE ekranına sahibim. Panelde de iki farklı üretici ile anlaşılmış. SSD farklarında da jarrod tech kanalındaki her iki HP Omen'de WD marka(SN720-SN730) SSD kullanılmış. 2020 ve 2021 farkları gayet doğal ancak aynı yıla ait aynı model numaralarında eşdeğer hızlara sahip SSD kullanılması gerekirdi. HP tam bilgilendirme yapmadığı için satan mağazada bu konuda bilgi sahibi değil.

Ben de aynı model bilgisayarı baska bir siteden aldım
Forumda coil whine sorunu oldugunu okudum bende suanlık böyle bir problem yok coil whine ilerleyen zamanlarda oluşan bi problem mi?

Ben de aynı model bilgisayarı baska bir siteden aldım.
Forumda coil whine sorunu oldugunu okudum bende suanlık böyle bir problem yok coil whine ilerleyen zamanlarda oluşan bir problem mi?

Bende ilk hafta yoktu şu an mevcut ama sürekli olmuyor. Onu araştırıyorum. Fanlar düşük hızda çalışırken yoktu şimdi duyuyorum. Yükte zaten duymak imkansız. ASUS ROG TUF Legion fark etmeksizin olabiliyor. Intel'de çözülebilir C state ayarı ile ama AMD için fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…