HP Omen 15-EN1016NT TPM 2.0 mevcut mudur?

R5 5600H bir laptopta nasıl olmaz diye soruyor insan. Sıkıntı falan olmaz hocam.
@Tim hocam, buralarda mısınız?

Son düzenleme:
İfadeler: Tim
TPM mevzusu için anakarta bakmıyor muyuz? Ben mi yanlış biliyorum?

fTPM var yani sorun olmaz. Teknolojinin T'sinden anlamayıp laptop satıyorlar bir de ürün danışmanlığı yapıyorlar.

Cihazla ilgili birçok konu açılmış. Cihaz elime dün ulaştı, bu iki günlük gözlemlediklerimi aktarayım:

TPM çip mevcut cihazda arkadaşlar. Sadece default olarak biosta devredışı olarak geliyor. Aktifleştirdikten sonra bir problem kalmıyor. Aşağıya test sonucunu da ekledim.

Mux switch sorulmuş. Bios ta ekran kartını seçebileceğim bir alan malesef yoktur. Bu da mux switch olmadığı izlenimini veriyor. Fiziksel olarak mevcutsa da bios üzerinde aktifleştirilmemiş durumda, artık bios update i ile gelir mi bilemiyoruz.

Herkesin tahmin edebileceği gibi ram miktarı artık 8GB yetersiz, ancak yükseltmek mümkün, ramler anakarta lehimli değil, 2 slot mevcut. Çift kanal olması ile mux un olmayışını hafifletiyor. (Eğer yoksa tabi hala daha emin olamıyorum )

WiFi kartı malesef anakarta lehimli, upgrade edilemez, fakat zaten wifi 6 ax kart mevcut kim upgrade etmeye kalkar tartışılır

Ekran esnemesi bana biraz fazla gibi geldi. Ekran kasası metal olmadığından sanırım. Yine de yapısal olarak kaliteli ve sağlam izlenim uyandırıyor. Klavye bölgesi metal. Alt kapak plastik.

Klavye 4 bölgeli rgb. Numpad yok. Tuş kalitesi ve basma hissiyatı güzel. Enter tuşu küçük.

Ekran 1080p 144Hz mat kaplamalı, parlaklığı ideal güzel bir ekran. 7ms tepki süresi mevcut, bence biraz abartılan bir konu, makine değilseniz gözünüzün bu süreleri algılayabileceğini sanmıyorum

Çerçeveler ince ve kamera ekranın üst kısmına konumlandırılmış. Mükemmel olmayan, berbatta olmayan ortalama bir kamera kalitesine sahip.

Omen Gaming Hub yazılımı ile cihazın bir çok ayarı ile oynayabiliyorsunuz. Klayve renkleri, performans ve dengeli mod seçimi gibi. Güç modlarında fan durumunu max, auto ve custom olarak ayarlayabiliyorsunuz. Auto modunda cihazı daha sessiz çalıştırmak için fanlar biraz fazla kısılmış gibi, günlük kullanımda işlemci sıcaklığı 75 derecelere gelebiliyor. Bu seviyelere kadar fan devri pek artırılmıyor. Bu seviyelerin üstünde fanlar görevini yerine getiriyor elbette. Yük altında soğutması ise gayet başarılı.

Son düzenleme:

Hayırlı olsun benim de yarın elimde olacak bir sorum olacak sana. Faturada ürün özellikler kısmında bende Win10 yazıyor ancak sitede FreeDOS, eline Windows'lu mu geldi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…