Çözüldü HP Omen 16-AP0014NT FreeDOS laptopa Windows 11 kurulumu nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Akulamr

Hectopat
Daha fazla  
Secure Boot açmaya çalışınca açılmıyor. Altında import Custom Secure Boot keys seçeneği var ama anlamadım. İlk defa USB'den Windows kuruyorum.

IMG_20250911_152050.jpg

Çözüm
@Akulamr Kuracağınız disk bölümü seçili iken ileri demeniz yeterli. USB belleği kurulum tamamlandıktan sonra yeniden başlatılırken çıkaracaksınız.
Laptopa kurulum esnasında ethernet kablosu takılı olsun.
  • Kurulum esnasında ethernet kablosu kullanın.
  • Kurulum sonrası Windows tam olarak güncel hale gelene kadar hiçbir driver kurmayın. PC yi her gerektiğinde yeniden başlatıp güncelleme kontrolü yapın.
  • Windows tam güncel hale geldikten sonra HP sitesine girerek üreticinin destek yazılımını yükleyip onun üzerinden de güncellemeleri kontrol edin.
  • Özellikle gerekmedikçe driverleri güncellemeyin. ( Bu benim tavsiye ve tercihim, çoğu kişi aksini söyleyebilir.)
  • Açıksa bitlocker'i kapatın.
İlk kez kurulum yapıyorsanız aşağıda bulunan Load HP Default keysi yükleyin.
Daha sonra da BIOS u fabrika ayarlarına yükleyin.
Kurulumda yine sorun yaşarsanız secure boot'u disabled yapıp deneyin.
(Kurduktan sonra tekrar enabled yapabilirsiniz.)

Şunu da belirteyim. HP nin müşteri hizmetleri çok iyidir. Yukarıdakileri denemeden HP yi aramanız halinde yardımcı olurlar. 444 81 21

Son düzenleme:
İlk kez kurulum yapıyorsanız aşağıda bulunan load HP default keysi yükleyin.
Daha sonra da BIOS'u fabrika ayarlarına yükleyin.
Kurulumda yine sorun yaşarsanız Secure Boot'u disabled yapıp deneyin.

Şunu da belirteyim. HP'nin müşteri hizmetleri çok iyidir. Yukarıdakileri denemeden HP'yi aramanız halinde yardımcı olurlar.

İyi güzelde 900 TL ekstra istediler.

Telefonla arayın.
Ancak secure boot ayarları ile neden uğraştığınız anlamadım. Secure boot unuz kapalı görünüyor. Kurulumda sorun yaşıyorsanız secure bootla alakalı değildir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu takip ediyordum o yüzden secure boot açmaya çalıştım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu takip ediyordum o yüzden secure boot açmaya çalıştım.

Açmayın.
Kurulumdan sonra açarsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı