HP Omen 16 RTX 5080 Laptop alınır mı?

SPeaky

Megapat
Makaleler
1
Biliyorum bu paraya belki çok çok daha performanslı masaüstü sistem toplayabilirim fakat sabit bir konumda pek bulunamadığım için laptop almam şart. Bu laptop ön siparişte gözüküyor:

https://www.hepsiburada.com/hp-omen...-b88f2ea-p-HBCV000083V0HL?magaza=Hepsiburada&
129.999 TL ön sipariş olarak sipariş geçtim fakat iptal edebilirim sadece bu fiyatta yakalamışken siparişte dursun diye önden sipariş verdim, 2 hafta sonra kargolanacak zaten daha yani iptal edebilirim. Bunu almazsam da 255HX ve 5070 Ti ikilisi olan şu laptopu alacağım:

https://www.hepsiburada.com/asus-ro...lgisayar-p-HBCV0000811H80?magaza=Hepsiburada&
Asus açıkçası nedense daha güvenilir geliyor fakat işlemci ve ekran kartı ikilisinin 23.000 lira farka değeceğini düşündüğüm için HP sipariş verdim 107.000 liralık Asus yerine. Aklımdaki soru işareti HP Omen'de ısınma sorunu vs var mıdır ayrıca ekran kartı ve işlemci watt değerleri hiçbir yerde yazmıyor. Siz ne diyorsunuz hangisini almak daha mantıklı? Bu ikisinden birini alacağım gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Hocam ben de omen 16 ürüne sahibim. Aynı kasa kısacası. Geçen yaz ağustosta 45k fiyata aldım. Ryzen 9 6900hx - 3070ti. Ben şunu söyleyeyim ürün benim işlemcimi bile ortalama sıcaklıklarda tutuyor hatta bir tık ısıtıyor gibi. O kadar aman aman bir soğutması yok. Hatta daha yeni termal macun değiştirdim. Bir de o kadar para verip ben bu kasayı almazdım açıkçası. Neredeyse 3 katı fiyatına ürün alıyorsunuz ama aynı kasa. Ben olsam hem daha uyguna daha kaliteli ürün satın alırdım.(Kasa ve soğutma olarak) Asus roglarda sıvı metal var ve inanılmaz bir şey.
Biliyorum hp f/p gibi geliyor ama benim bile rog hep içimde kaldı hocam.
Bir de ekran kartı watt değerini ben de alırken bulamadım hocam vatan’dan aldım oradaki yetkililer bile bulamamıştı. Şansıma 150 watt çıktı benimki.

Hocam benim ürün 2022 sizin attığınız yeni ürün olduğu için soğutma olarak daha iyi olabilir ancak ben olsam yine de kesinlikle asus tercih ederdim soğutma olarak, bileşenler olarak ise ihtiyacınıza göre önceliği siz belirlersiniz.

Hocam bir de bu ürün omen 16 değil omen 16 max serisi yeni ürün. Satıcı belirtmemiş ama resimler max olan seri. O seri hakkında pek fikrim yok.

Son düzenleme:
@SPeaky Hangisini aldınız? İzlenimleriniz neler. Bende Omen Max 16 5080 olandan almak istiyorum, bu fiyata denk gelecek 5080li başka bir laptop bulamadım. Baya bir baktım yurt dışı incelemeleri var olumlu ama yine de son kullanıcı yorumlarını duymak daha iyi olur.

Son düzenleme:
Asus'un siparişini verdim de daha teslim alamadım hocam teslimatlar çok uzadı, yakın zamanda da alamayacağım gibi gözüküyor.

@SPeaky Ben de hala tereddütteyim Omen alma konusunda, masaüstü kuracak yerim olmadığından notebook bakıyorum. Asus tarafında aynı makine 170k bukadar farka değer mi bilemedim. Diğer markaların ürün çıkarmasını beklemek mantıklı olur mu onu çözemiyorum stoğu biten ürün daha pahalıya geliyor sürekli. Çıkamadım işin içinden. Omen tarafında eksik gördüğüm dci-p3 yok çok kritik mi bunun olması birde bu 3 makine aradında kaldım yorumlayabilirseniz çok sevinirim.

Bu 18inç olduğu için cazip göründü ama 5070ti

Bu 16gb ram var ama msi soğutma vs konusunda dah mı iyidir.

Bir de bu Omen var.

Hocam ben bu laptopu aldım kupon ile 112.000 liraya ama şu an HB satıcılı 130k'ya çıkmış. Özellikleri şurada var:

Diğer laptoplardan bir eksiği benim gözüme çarpmadığı için aldım açıkçası.

MSI hem 16 GB olduğu için hem de düzgün bir tanıtım bile göremediğim için sitesinde öne çıkan bir özellik yok gibi düşündüm o yüzden onu elemiştim. Omen konusunda Omen'ler genelde iyi diyorlar ama iki arkadaşım Omen'le ciddi sorun yaşamıştı anakart arızaları falan ondan içime sinmediği için benim de almadım. En güzeli bence Asus hem 18 inç çok güzel olur kullanması hem de soğutması daha iyidir daha büyük kasa olduğu için, ama 140k değer mi bence hayır. Ayrıca ben 1 ay belki daha fazla stok beklemek de istemedim.

O yüzden ben böyle düşünceler arasında Lenovo Legion aldım attığım linkteki Bu benim üçüncü Lenovo Legion laptopum hepsinden de çok memnundum ve uzun yıllar kullandım bu yüzden kafamda da hiçbir soru işareti oluşmadı açıkçası.

DCI-P3 biraz daha canlı ve geniş spektrumda renkler gösterir, onu en iyisi internette sRGB vs DCI-P3 ile kendiniz bakmanız kıyaslamalarını yapıyorlar nasıl gözüktüğünü renklerin falan (en çok yeşilde fark eder).

GPU soğutması basarili, CPU rakiplerine gore yuksek.Cinebenchte rekor kiramazsiniz ama 75 watta gayet serin ve verimli.Ona göre de ucuz zaten.75+175 crossloadda yeterli performansı verir yeni nesil Intel'ler 14hxe göre aşırı verimli. Kesinlikle 14900HX'e yaklaşma. 275HX ile arasinda uçurum verimlilik farki var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…