HP Omen 16-WD0xxx undervolt nasıl yapılır?

Yavuzthegreat

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Aydın
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba.
HP Omen 16-WD0xxx modeline sahibim.
i5-13420h ve RTX 4050 donanıma sahip bir laptop. Ekran kartı 65-75 derece arasında seyretse de işlemci yer yer 88-93 dereceleri görüyor.
Undervolt yapmak istedim fakat sanırım kilitli. Açmanın bir yolu var mıdır, nasıl yapabilirim?

Cihazının orijinalini bozma elindekinden olursun Omen serisi giriş seviyesinin üstünde güzel bir seridir.

Undervolt işleminin öyle bir zararı var mı ki? Ve kaç dereceye kadar normal diyebiliriz laptoplar için? Genellikle throttle yaşatmıyor ama yine de çok hoşuma gitmedi sıcaklık değerleri.

Undervolt işleminin öyle bir zararı var mı ki? Ve kaç dereceye kadar normal diyebiliriz laptoplar için? Genellikle throttle yaşatmıyor ama yine de çok hoşuma gitmedi sıcaklık değerleri.

Laptopun akıyorsa rakamlara-sayılara takılma güle güle kullan. Elindekinden olursun demedi deme benim de keşke öyle bir laptopum olsa.

Herkese merhaba.
HP Omen 16-WD0xxx modeline sahibim.
i5-13420h ve RTX 4050 donanıma sahip bir laptop. Ekran kartı 65-75 derece arasında seyretse de işlemci yer yer 88-93 dereceleri görüyor.
Undervolt yapmak istedim fakat sanırım kilitli. Açmanın bir yolu var mıdır, nasıl yapabilirim?

Hocam, eğer masa üzerinde düz bir şekilde duruyorsa isterseniz biraz 3-4 parmak kadar yukarıya kaldırın hava akışı daha iyi olacaktır. Biraz belki sıcaklıkları düşürebilirsiniz.

Laptopun akıyorsa rakamlara-sayılara takılma güle güle kullan. Elindekinden olursun demedi deme benim de keşke öyle bir laptopum olsa.
Umarım daha iyisi nasip olur hocam size. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Hocam, eğer masa üzerinde düz bir şekilde duruyorsa isterseniz biraz 3-4 parmak kadar yukarıya kaldırın hava akışı daha iyi olacaktır. Biraz belki sıcaklıkları düşürebilirsiniz.
Hocam soğutucu kullanıyorum, aslında soğuttuğundan değil de direkt masayla temas etmesin diye. Fakat linkteki ürün daha mı iyi olur?

Umarım daha iyisi nasip olur hocam size. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Hocam soğutucu kullanıyorum, aslında soğuttuğundan değil de direkt masayla temas etmesin diye. Fakat linkteki ürün daha mı iyi olur?

Yani şimdi şöyle eğer ki soğutucunun da ayakları ve kademesi varsa kaldırmak için kademeleri arttırıp öyle kullansanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Eğer soğutucunun performansından memnunsanız kullanmaya devam edebilirsiniz. Ama memnun değilseniz eğer linkteki ürünü alır kullanırsınız eski bilgisayarım da bende soğutucu kullanıyordum sonrasında yeni bilgisayara geçince bu ürünü aldım soğutucuyu kaldırdım, sıcaklıklar tam böyle istediğim gibi oldu memnunum.

Undervolt için kilidi açmak riskli değilse yap. Onun dışında CPU'su T.T yapmayan laptop yok gibi piyasada. Altını kaldırma, soğutucu alma, kaliteli termal macun falan pekte işe yarayan çözümler değiller. Sıvı metal kesin çözüm deniyor ama denemedim henüz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı