HP Omen 17 CK2000NT düşük performans

qeq131

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 2 aylık HP Omen 17 CK2000NT modeli kullanıyorum. RTX 4090 ve i9 13900HX var ancak son 1 haftadır performans problemleri yaşıyorum.

Genelde FIFA oynuyorum ve FIFA'nın PC portu iyi olmadığından ilk başta sorunun donanımsal olmadığını düşündüm. NVIDIA Control panelden vs bayağı bir ayarlarla uğraştım ama daha sonra başka oyunda denedim ve aynı sorun devam etti. 2 kere format bile attım ama çözülmedi.

Sorun şu; Bannerlord'da oyunu açtım Custom Battle kurup aynı harita aynı asker sayısı ilk seferde 150 160 FPS alıyorum. 5 10 dk geçiyor FPS 50 60'lara düşüyor. Kapatıyorum oyunu tekrar Battle kuruyorum bu sefer ilk baştan itibaren 50 60 FPS. FIFA'da durum daha da kötü 120 FPS'le başlıyor ama hem stutter var hem drop. 5 10 dk sonra 80 90 FPS'lere düşüyor.

1 hafta öncesine kadar FIFA'da fanlar inanılmaz sesli çalışırdı şu an çıt yok. Bu sebepten dolayı ilk başta FIFA'dan kaynaklanıyor sanmıştım ama Bannerlord'da da aynı şekilde.

MUX Switch açık, W11 kurulu ve 2 aydır sadece FIFA oynadım onun dışında başka yük binmedi cihaza. Sebep ne olabilir? Garantiye göndersem iade/değişim mümkün olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı makine bende var. Hiç FIFA oynamadım.Hiçde sevmem.

Bende de MUX açık win 11 var. Ben neler neler oynadım yük bindirecek hiç böyle bir sorun yaşamadım.

Hocam sorun ya fanlarda ya ekran kartında. Fanlar ful açıkken performans veriyor ama dengelideyken omen hubda drop yiyor. Siz dengeli de mi kullanıyorsunuz performansda mı?

Ben herşeyi performansta kullanıyorum, fanlarıda kendime göre optimize ettim. 55 derece altında böyle ufak coil wine gibi bir ses çıkarıyor o yüzden en düşüğe ayarladım.Bende fan bazlı bir problem olmadı.

Bende sana bişey soracağım thunderbolt'a birşey taktığında USB daha fazla güce ihtiyaç duyabilir gibi bir ibare çıkıyor mu?. ben çoklayıcı taktığımda böyle bir uyarı veriyor windows.

Kulaklıksız kullanılîr mı 3A oyunlarda ve ayarlarını paylaşırmısın aynı cihazın 4080 li modelini aldım.

@qeq131 cihazda throttle sorunları olduğu için performansın düşük, işlemcide limit bulunuyor tam performans alamıyorsun

Dostum bunlar umurumda değil artık ben mavi ekran yemeden oynamak istiyorum. ROG aldım 3 gün icinde iade ettim.

Sana biz ROG önermedik, alacağın cihaz seni paranla rezil edecek kadar kötü performans verecek. 13700HX MSI cihazla aynı performansı alacaksın.

Sana biz ROG önermedik, alacağın cihaz seni paranla rezil edecek kadar kötü performans verecek. 13700HX MSI cihazla aynı performansı alacaksın.
Zaten 13700hx li omeni aldım (rtx 4080). Hangi cihazı öneriyosun sen. 70k bütçe ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…