HP Omen 17-CK2015NT laptop nasıldır?

Bütçe
100.000

duman

Megapat
Yer
Mars
genel özellik ve yorumları bakımından gözüme Omen serisi çarptı. Bu bağlamda bazı sorularım olacak sizlere.
  1. aşağıda belirttiğim seriler stoklarda görünüyor fakat aralarında ne gibi farklar var bulamadım. Anlayan birisi açıklar ise sevinirim.
  2. ayrıca CK2015NT modeli ucuz fiyatlara bulunabiliyor. Ucuz fiyata satılan üründen şüphe duymalı mıyım, alınır mı? (Ürün Bağlantısı)
  3. bunun dışında önerilere açığım Windows dahil, yüz bin Türk lirası veya altında olan önerilere açığım. Yüksek RAM ve işlem gücü lazım oluyor. Monitör olmadan mobil kullanılacak.
  • HP Omen 17-CK2015NT
  • HP Omen 17-CK2007NT
  • HP Omen 17-CK2014NT

Omen'i̇ üst bütçelerde tercih etmek mantıklı değil, işlemcisi üzerinde bayağı performans limiti bulunuyor.

Bende var aynı model. Cinbench R23 skorum 26400, overclocklu time spy skorum 20450. İşlemcinin limitli olması ağır işlemci gerektiren bir iş yapmadığın sürece pratikte bir etkisi olmayan bir durum. Ben işlemciyi daha da kıstım. Performansa bir etkisi olmadı. Dengeli modda son derece az sesli çalışıyor. Pişman olma olasılığın düşük.

Peki işlemcisinin üzerinde performans limiti bulunması oyunlardaki performansı ne kadar etkiler? Birde işlemcisi HX olduğu için maksimum performansı sağlamıyor mu?

MSI Vector gerçekten hoşuma gitti. Fakat, MSI Vector ile benim paylaştığım Omen arasında neredeyse on beş bin Türk Lirası fark bulunuyor. Sadece bu satıcı ve bu model numarası için. Onun haricinde fiyatları OMEN ve Vector'un eşit sayılır. Bağlantıda bulunan satıcı piyasanın altına koymuş ürünü. OMEN piyasa genelinden neredeyse on iki bin Türk Lirası eksiğine alınır mı sizce? Satıcı veya üründe sorun var mıdır?

Eğer çoğunlukla alınmaz denir ise MSI tercihim olacak gibi duruyor. Fakat OMEN cihazını uygun fiyata alma şansım varken de kaçırmak istemem.

Türkiye de kullanan yok. Yaşadığım ülkede üst segment modeli yok. Forumlarda kullanıcısı az. İncelemesi bile yok sayılır. Önce siz detaylı bir HP MSI'ya da diğer markaların pazar araştırması yapın bence. Birkaç kişinin alınır ya da alınmaz demesiyle ürün tercihinde bulunmayın. Benzer ya da aynı ürünün muhakkak yabancı inceleme ve testi vardır. Üstüne varsa modeli kullanan kişilerin fikri ve forum önerileri.

Omen'in mi incelemesi ve kullananı yok anlamadım? Model ilk çıktığında forumumuzda en çok tercih edilen, konuşulan ve kullanılan modeldi. Hakkında vaktinde çok konuştuk bunun forum üzerinde.

Vector daha kaliteli bir model, soğutma ve CPU performansı olarak da fark atıyor. Ekstradan bütçe çıkartmak istemiyorsanız, paneli de fena olmayan bir model alayım diyorsanız tercih edebilirsiniz yine de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…