HP Omen 17-DB0021NT A44QSEA bilgisayarın kronik sıkıntısı var mı?

Prolugue

Hectopat
Daha fazla  
HP Omen 17-DB0021NT A44QSEA, bu bilgisayarı almayı düşünüyorum. Kronik bir sıkıntısı var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilinen kronik sıkıntısı yok. Zaten 2 tane öneri konunuz olduğundan ekstra bir öneri vermeyeceğim burada. Üyeler de vermemeli.

Bende düşünüyorum aynı PC'den ama Omen 16'larda çok sorun var. O yüzden kararsız kaldım servis ile ilgili de iç açıcı yorumlar görmedim. Az da bir ücret değil 61.000 TL havaya gitsin istemiyorum 2024 sürüm bir bilgisayar ama kullanan arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur gibi.

Bende düşünüyorum aynı PC'den ama Omen 16'larda çok sorun var. O yüzden kararsız kaldım servis ile ilgili de iç açıcı yorumlar görmedim. Az da bir ücret değil 61.000 TL havaya gitsin istemiyorum 2024 sürüm bir bilgisayar ama kullanan arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur gibi.

Ben aldım kardeş A44qsea olan modeli genel olarak iyi bir cihaza benziyor biraz ağır taşıması diğer laptoplardan zor olacaktır. Ekranı sallanıyor. Sabit bir zeminde çok denemedim ama rahatsız edeceğini çok düşünmüyorum. Performans olarak normal gibi. Ekranımda ölü pixel çıktığından ve ışık sızmasından dolayı değişim istedim fakat iade aldılar. 17 inç olması çok gerekli değilse 4060'lı laptop daha iyi bir seçenek olur gibi çok daha uygun fiyata daha kaliteli ASUS alınabilir.

Nasıl, ısınması vs performansından memnun musun? Tavsiye eder misin?

Sıcaklık değerleri iyi. Oyun oynamadığın zaman genelde fanlar açmıyor ya da çok düşük devir çalışıyor. Bendeki laptop iade alındığı için dün indirimde tekrar sipariş verdim. İndirim denemez gerçi 1 ay önce aldığım fiyattan aldım.
Umarım çok yoğun ışık sızması ve ölü pixel gelmez bu sefer de.

Sıcaklık değerleri iyi. Oyun oynamadığın zaman genelde fanlar açmıyor ya da çok düşük devir çalışıyor. Bendeki laptop iade alındığı için dün indirimde tekrar sipariş verdim. İndirim denemez gerçi 1 ay önce aldığım fiyattan aldım.
Umarım çok yoğun ışık sızması ve ölü pixel gelmez bu sefer de.

Anladım bende dün indirimdeyken sipariş verecektim kaçırdım şimdi 3-4K daha fazla. Merak ettiğim diğer durum bu seride yani AMD işlemcili olanlarda sensör dedikleri arıza yok değil mi? Yani bu (A44qsea) seri numarasında?

İnşallah bu kez şansın yaver gider :)

Anladım bende dün indirimdeyken sipariş verecektim kaçırdım şimdi 3-4K daha fazla. Merak ettiğim diğer durum bu seride yani AMD işlemcili olanlarda sensör dedikleri arıza yok değil mi? Yani bu (A44qsea) seri numarasında?

İnşallah bu kez şansın yaver gider :)

Bu modelde sensör sorunu yok diyorlar. Olsa da çok önemli değil açıkçası benim için sensörü söker devam ederim. Sürekli ekranı aç kapa olarak kullanan birisi değilim.

Ayrıca sürekli bir yerlere taşımayacaksan masaüstü almak çok çok daha mantıklı. Bende masaüstü de var farklı ilde çalıştığım için laptop aldım yoksa masaüstünden yanayım.

Ben Victus S1010NT ile arasında çok kaldım. Victus'ta RTX 4060 var ve performans olarak aşağı yukarı 10 15 FPS fark var. Victus nereden baksan 10 bin lira daha ucuz. Ekran boyutu olarak da 16 ile 17.3 arasındaki fark çok anlaşılır değil. Ayrıca Victus'ta 32 GB RAM var. Bütçe yetmiyorsa Victus daha iyi olur. Ben sırf soğutma bloğu geniş diye Omen aldım. Ama Victus'un soğutması da kötü değil.

Bu modelde sensör sorunu yok diyorlar. Olsa da çok önemli değil açıkçası benim için sensörü söker devam ederim. Sürekli ekranı aç kapa olarak kullanan birisi değilim.

Ayrıca sürekli bir yerlere taşımayacaksan masaüstü almak çok çok daha mantıklı. Bende masaüstü de var farklı ilde çalıştığım için laptop aldım yoksa masaüstünden yanayım.

Ben Victus S1010NT ile arasında çok kaldım. Victus'ta RTX 4060 var ve performans olarak aşağı yukarı 10 15 FPS fark var. Victus nereden baksan 10 bin lira daha ucuz. Ekran boyutu olarak da 16 ile 17.3 arasındaki fark çok anlaşılır değil. Ayrıca Victus'ta 32 GB RAM var. Bütçe yetmiyorsa Victus daha iyi olur. Ben sırf soğutma bloğu geniş diye Omen aldım. Ama Victus'un soğutması da kötü değil.

Bende alışık olduğum için sadece 17" bakıyorum önceki gün GameGaraj Slayer aldım GarajOnline ürün o sırada stokta olmasına rağmen iptal etti MSI sword baktım 58k 4060 olduğu için çekimserim. Ayrıca MSI müşteri hizmetlerine ulaşmak istedim RAM eklersem garanti dışı kalır mı diye canlı destek yoktu hafta sonu olduğu için de mesai dışı soramadım bugün alacağım sanırım bende. Omen 17 diğerlerine göre çok cazip hem ekran kartı olarak hem de şu an bile fiyat olarak aynı hemen hemen hatta bazı modellere göre uygun. Bugün bende artık karar vereceğim. MSI ile ilgili bilgin var mı müşteri hizmetleri ve yedek servisi nasıl?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı