HP Omen 17 vs HP Omen 15

cansrsk

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar.

Kendime güzel bir bilgisayar alma kararı verdikten sonra çok yoğun bir araştırma yaptım ve hem tasarım açısından hem de işlem açısından HP OMEN 17 bu ürünü almaya karar verdim fakat kafamda ufak bir soru var. Bu bilgisayarı alacağım fakat aynı özelliklere sahip SSD, HDD ve ekran boyutu farklı olan HP OMEN 15'i gördüm ve fazlasıyla arada kaldım. Büyük bilgisayarı isteme sebebim kullanacağım programlar ağır ve render işlemleri yaparken HP OMEN 17 büyük kasa olduğu için içerisindeki hava sirkülasyonu daha fazla olup daha rahat bir şekilde işlemciyi soğutur diye düşünüyorum küçüğüne göre fakat ikisi de aynı marka aynı model sadece birisi büyük birisi küçük. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Eğer ikisinden birisini kullanan arkadaşlar kullandıklarını belirtirse çok daha sağlıklı iletişimimiz olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aralarındaki fark ve fiyata bakarsak kesinlikle HP OMEN 17 daha uygun. 600 liraya 2 kat SSD 2 kat HDD ve daha büyük bir ekran alıyorsun. Bu ikisi arasında kaldıysan ve 600 lira daha verebiliyorsan kesinlikle 17 olanı almalısın. Ayrıca bu fiyata daha güzel özellikleri olan bilgisayarlar bulunuyor, bilginize...

Aralarındaki fark ve fiyata bakarsak kesinlikle HP OMEN 17 daha uygun. 600 liraya 2 kat SSD 2 kat HDD ve daha büyük bir ekran alıyorsun. Bu ikisi arasında kaldıysan ve 600 lira daha verebiliyorsan kesinlikle 17 olanı almalısın. Ayrıca bu fiyata daha güzel özellikleri olan bilgisayarlar bulunuyor, bilginize...
Yalnız ben bu bilgisayarı Hepsiburada üzerinden satın alacağım orada fiyatı daha uygun bu bilgisayarın. Sanırım Omen 17 5400 küsüratlı bir şeydi son fiyatı.

Oyunlarda çok fazla fark oluşur onuda belirteyim. Omen ise daha şık görünümlü, büyük bir ekrana sahip ve ayrıca 2TB HDD ve fazladan 8GB ram sunuyor. Aradaki farkları dediğim gibi ekran kartı ve yepyeni bir nesil işlemci. Eğer bütçenizi biraz aşabilecek durumdaysanız gelecek yıllar için 1060 lı sistemi öneriyorum. Ama daha çok şık görünüm ve büyük ekran istiyorsanız kesinlikle HP OMEN 17. Kendimde monster kullanıyorum ve gayet memnunum. Onuda belirteyim.Verdiğim linkteki özelleştir butonu ile bir kaç ekleme yapıp fiyata bir göz atın derim. Eğer karşılayabiliyorsanız kesinlikle monster.

Oyunlarda çok fazla fark oluşur onuda belirteyim. Omen ise daha şık görünümlü, büyük bir ekrana sahip ve ayrıca 2TB HDD ve fazladan 8GB ram sunuyor. Aradaki farkları dediğim gibi ekran kartı ve yepyeni bir nesil işlemci. Eğer bütçenizi biraz aşabilecek durumdaysanız gelecek yıllar için 1060 lı sistemi öneriyorum. Ama daha çok şık görünüm ve büyük ekran istiyorsanız kesinlikle HP OMEN 17. Kendimde monster kullanıyorum ve gayet memnunum. Onuda belirteyim.Verdiğim linkteki özelleştir butonu ile bir kaç ekleme yapıp fiyata bir göz atın derim. Eğer karşılayabiliyorsanız kesinlikle monster.
Gelecek yıllar için doğru seçim Monster olur fakat bütçe problemi hariç benim isteklerim için oldukça fazla yani isteklerimi zaten Omen fazlasıyla karşılıyor daha üstüne gerek yok şimdilik zaten bu teknoloji işinin sonu gelmiyor 5-6 sene götürürse Omen bana fazlasıyla yeter .

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı