HP Omen Laptopta Kepler mi Yoksa Maxwell Mimari mi Tercih Edilmeli?

ErayBey

Hectopat
Daha fazla  
Recep Abi merhaba. Yardımına ihtyacım var. hp omen gaming laptop almayı düşünüyorum. Türkıye'de vatan bilgisayarda var. Ama kafama takılan HP'nin resmi sitesindeki ekran kartı 2 gb ve maxwell. Turkıyedeki ise galiba 4 gb kepler. Hangisi daha iyi bir fark var mı? Çünkü dışarıdan getirme imkanım yok.

MSI GS70 Stealth Pro(fiyat:4900)

HP OMEN 15-5000NT(fiyat:5000)

Son düzenleyen: Moderatör:
Maxwell yeni mimari az enerji çok performans bundan sonrada maxwell ravet görecektir diye düşünüorum yeni cıkan oyunlar vs. Bence maxwell. 2 Gb olmasına pek takılma ekran kartlarında 2 gb 4 gb pek önemi yok önemli olan mimari ve çekirdek hızları.

İlk olarak bu forum sitesinin ilk kuralı Türkçe' ye özen göstermektir. Ayrıca sadece belirli kişilerin isimlerini vermişsin, oysa bu forum sitesinde size yardımcı olabilecek bir çok arkadaş var.
Soruna gelicek olursak, Maxwell tabii. Güncellemeleri, güç tüketimi, performansı vs. Kendim geçen günlerde bir laptop aldım, Kepler mimarili ekran kartı ancak oyun amaçlı kullanmayacağım. Siz oyun amaçlı istiyorsanız Maxwell %10-15 civarında performans sağlayacaktır, Keplere göre. HP, tasarım olarak çok iyi, tabii bu kişiye göre değişir. Ekran kartının RAM i ne fazla takılmayın, birden fazla monitör bağlarken yada 3 boyutlu çizim yapıcaksanız RAM o zamanlarda önemli.
Kasa tasarımı olarak GS70 i hiç beğenmiyorum, HP tasarım olarak ise mükemmel diyebilirim. Eğer laptop alıyorsanız mobiliteye önem vermeniz gerekir. Yani ince, hafif, taşınabilir olması. Şimdi kendi aldığım laptopda bunların hiç biri yok :D ancak bunlar önemlidir.
Hangisi içinize siniyorsa onu alın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı