HP Omen Max 16-AH0005NT laptop alınır mı?

mrunknxwn

Centipat
Daha fazla  
Şu anda RTX 4050 laptop kullanıyorum kasma donma gibi bir şikayetim yok fakat render alırken 30 dakika gibi bir bekleme süresi oluşuyor, beni uzun yıllar idare edebileceğini ve bu render işlerini hızlandıracağını düşündüğüm için RTX 5090 laptop almak istiyorum. En uygunu HP Omen 153K'den satılıyor burada sizce bu laptop alınır mı ve fiyatı neden düşük dersiniz? Sizce değer mi yoksa RTX 6000 serisi mi beklenmeli? Sonuçta aciliyetim yok.

Hocam şahsi fikrim 5090'lı bir laptop yerine 5080'li bir masaüstü çok daha mantıklı olur. Laptopların kasası ve soğutması gereği 5090 gibi bir çip için çok çok sınırlı olur. Tabii bu da performans da da fark eder. Mümkünse masaüstü 5080'li bir sistem tavsiye ederim. 6000 serisini ise beklemeye gerek yok dendiği gibi daha zamanı var 5000 serisi bile yeni çıktı çünkü.

Bir süredir bütçe sebebi ile 5080'li modeline bakıyorum, fazla bir incelemesini bulamadım ancak benim için kafa karıştıran noktası işlemci sıcaklığı oldu. Testlerde 100 derece bandına çıkan hatta yer yer 105 derecelere bile rahatlıkla gelen bir işlemcisi var ki yaz aylarında ben bu sıcaklıkların biraz daha artacağını düşünüyorum. Bu sıcaklık bana istemsizce yakın zamanda Victus serisinde ortaya çıkan hall sensörü sorununu anımsatıyor, bu cihazda bu sıcaklıklar altında uzun vadede bir donanım sorunu acaba yaratır mı?

Laptop isteyene masaüstü tavsiyesi nedir gerçekten anlayamıyorum, arkadaş muhtemelen cihazı mobil iş istasyonu olarak da kullanıyor ki laptop istiyor, masaüstü sistemi yanında nasıl taşıyacak?

Mümkünse dedim zaten hocam, tavsiye verdim sadece neden bu kadar sorun oldu?

Mümkünse dedim zaten hocam, tavsiye verdim sadece neden bu kadar sorun oldu?

Hocam mümkün olsa arkadaş zaten laptop veya masaüstü diye konuyu açar, ancak ben bu forumda laptop önerisini masaüstü tavsiyesi yapanları anlayamıyorum. Render alan ve halihazırda laptop kullanan birisi az çok masaüstü sistemlerin farkındadır, ancak arkadaş buna rağmen laptop soruyorsa demek ki laptop ihtiyacı özellikle var.

Alınır hocam. Bu fiyata böylesine donanım yok üstelik omen max 16 gtx50xx serilerinde özel soğutma donanımı ile geliyor. Takın fişe tam performans ile kullanın. Bataryanın hem gpu hem de cpuyu aynı anda besleyemediğini okumuştum ki takribi 140-150 w ile performans veren 5090 gibi bir ekran kartını batarya ile tam verim alarak kullanmak isteyen hayal görüyor demektir. Malzeme kalitesi de bir zephyrus olmasa da legion pro ya da asus rog serilerden iyidir. Kısaca f/p ürünü ortanın üstü malzeme kalitesinde bir ürün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…