HP Omen Max 16 RTX 5070 Ultra 7 255HX alınır mı?

TyniZ

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Normalde 75k kadar bütçem vardı laptop almak için. Fakat bu ürün beni aşırı cezbetti. Kroniği sıkıntısı var mı diye araştırdım fakat bulamadım. Sizin bildiğiniz sıkıntısı ya da şundan dolayı alma diyerek uyaracağınız bir problemi var mıdır acaba? En çok merak ettiğim bazı Omen ve Victus serisinde olan Hall sensörü arızası bunda da var mıdır? Araştırdım ama net bir cevap bulamadım. Omen Max RTX5*** serisinde yerleri değişmiş galiba fakat emin değilim.

Ürün: https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...-16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,968967443.html

Bir de bu fiyat bandında, tercihen 75k bandında laptop tavsiyelerine açığım. Sadece ASUS ve HP markalarını tercih ediyorum. Kronik sıkıntısı bilinen cihazları tercih etmiyorum. Mühendislik programı olarak ağır renderlar alıyorum ve saatlerce sürecek işlemci gücü kullanan analizler alıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
HP Omen serisi cidden güzel, 2020'de RTX 2060'lı versiyonunu kullanmıştım.

Hall sensör sorunu 2023, 2024 modellerinde geçerli. Omen Max'i rahatlıkla alabilirsiniz.

Dediğiniz gibi GameGaraj daha performanslı ama maalesef markaya karşı ön yargım var yıkamadığım. Yoksa gerçekten mantıklı. O yüzden de sadece ASUS ve HP markalarını üst segment serilerini tercih ediyorum. Öneriniz için teşekkürler.

Fazla sıcak çalıştığını okumuştum. Ama aynı özelliklere veya yakın özelliklere sahip cihazlarla neredeyse aynı bazen bir miktar daha soğuk olduğunu gördüm. Bu ısınmanın nedenini işlemcinin yüksek watt değerine sahip olduğundan kaynaklı olduğunu söylediler.

Aynu watt degerinde Vector cihazlar 100 dereceleri gorurken Omen Max cihazlar 110 dereceleri zorluyor. Oyunlarda tabii bu degerlere cikmaz, kotu bir cihaz da degil. GameGaraj daha mantikli sadece. Onyarginiz olmasi da normal marka isminden dolayi ancak bu cihazlari GameGaraj degil Tongfang uretiyor. Ayni kasalar yuzlerce marka tarafindan kullaniliyor ve cidden kaliteli bir kasa. Tongfang X6 serisi kasa kullaniyor cihaz. Stand ile gayet ideal derecelerde calisiyor. Kontrol merkezi de gayet basarili hatta piyasanin en iyisi desek yalan olmaz Tongfang icin. Servis olarak da GameGaraj hem HP hem ASUS'tan daha iyi emin olun.

Evet, servis konusunda bence de en iyisi gamegaraj katılıyorum. Sıkıntı yaşarsam her türlü çözüm bulacaklarına inanıyorum. Kasa konusunda orta-üstü seviyesinde olduğunu düşünüyorum.

Sadece bu markanın kısa vadede iyi ama uzun vadede bir monstera dönecekmiş havasını alıyorum. O yüzden pek güvenemiyorum. Benimki daha çok içgüdüsel bir düşünce. Dediğim gibi önyargı ama belki gelecek senelerde aynı potansiyelde ilerlerse birdahaki cihazım olabilir. Yorumunuz için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…