Dediğim gibi benim için tasarımda önemli, iş içinde kullanıcam için dışarıda veya iş yerinde hoş durmaz gaming görünüşlü laptoplar. Daha sade modellere yöneldim MSI PE60 ve konudaki HP gibi.
Bak kardeşim karşında iki markayı da kullanan adam var iyi bak. Performans için bir mal alıyorsan bunu genel markadan almaman lazım. Hp'nin oyuncu laptopunda kesinlikle Monster'dan daha iyi bir soğutma bulamazsın. Bende T7 v3.1 var. 970M'e +135e +385 overclock uyguladım. Sonra karta ve işlemciye Xi-3 HDT 9.1m/wk macun sürdüm. Bu vaziyette AC Syndicate ultragrafik ayarlarda ekran kartının maksimum sıcaklığı 65℃. Msi Afterburner ile kontrol ettim. Yani oyunu alta atarken yada kapatırken sıcaklığa bakmaya çalışsam saniyelik zaman kaybından dolayı 5℃ eksik görürdüm. Afterburner, sen oyundayken ekran kartın maksimum ne dereceyi görmüş zaman çizelgesiyle gösteriyor.
Normal laptop yapan adamın kafasına esmiş hadi bir oyuncu bilgisayarı yapayım demiş, HP alma. Vestel Venüs cep telefonu da alma ama Monster oyuncu bilgisayarı al. Ben iki yıldır kullanıyorum daha ağzını açıp bişey demedi makina.
Bütcenin tamamını kullanacaksan Tulpar T5 v10.1 var 6700TL. Onuda müşteri hizmetlerine de ki; daha önce özelleştirme seçeneğinizde SSD mecbur değildi. Daha önce fiyat olarak çok avantajlıydınız fiyatlarınız kabardı. Bende 6500TL var T7 V10.1'i alamıyorum. SSD'yi çıkarıp 200TL düşerler.
Yok paranın hepsini harcamayacaksan 1050ti ekran kartı kullanan en ucuz modeli al. Zaten pahalı olanların farkı renkli klavye falan fistan.
Pişman olmazsın Monster alırsan. Tabi makineye bakman lazım 6-8 ayda bir fan temizleyip macun yenileyeceksin. İçini açınca garantiden çıkmıyordu en son.
Ha dersen ki Msi aynı kartı kullanan bilgisayarı daha ucuz yapmış, ozaman onu tavsiye ederim ama Hp ve Dell'e pek bulaşma. Dell'in fiyat performans ürünü 1050Ti laptopu var şikayet gelmeye başladı. Heleki turbo fan koymamışlarsa bil ki o fanı daha hızlandıramazsın. Fantazi aracı olarak kullandığım eski Dell N4050 var OC yapıp oynuyorum kendisiyle. Isınıyor ama fan bilgisayara bitarafını dönmüş vaziyette. Biostan hata denetleme yaparken anıran fan, oyunda işlemci ve ekran kartı ısınınca çay cuvara yapıyor.Fan ile bakır ızgara arasındaki ufak boşluğa bant koymuşlar. Toz oraya yapışıp ızgaranın önünü tıkıyor.
Ayrıca Hp Envy 6-1002et de var elimde. Üçü de evde Pclerin.
Monster'ın soğutmasına laf eden arkadaş varsa bana da desin.
Dediğim gibi benim için tasarımda önemli, iş içinde kullanıcam için dışarıda veya iş yerinde hoş durmaz gaming görünüşlü laptoplar. Daha sade modellere yöneldim MSI PE60 ve konudaki HP gibi.
Kardeşim irtibat alabilirmiyim bir görüşsek özelden olur mu?