Öncelikle merhabalar, aşağıdaki iki laptop arasında kaldım ve karar veremiyorum. Pavilion olanın RAM'i ve SSD'si beni cezbediyor üzerine masraf yapmama gerek kalmayacak Omen'in SSD'si düşük ve RAM'ini artırmam gerekecek. Kullanım alanı çoğunlukla Unity ve oyun olacak. Hangisini önerirsiniz?
HP Omen 15-DH017NT Intel Core i5 9300H 8GB 1TB + 256GB SSD en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
HP Power 15-DK0014NT Intel Core i5 9300H 16GB 512GB SSD en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
İşlemci ve ekran kartı aynı. Buna rağmen Pavilion daha ince. Omen'in oyun serisi olduğunu düşünürsek soğutma sistemine önem vermek zorunda diye düşünüyorum. Bu yüzden Pavilion daha çok ısınabilir. Kullanıcı yorumlarına bakmak lazım.
Aralarında çok cüzi miktar olmasına karşın belirgin özelliklerde ciddi farklar var muhtemel Omen serisinin pahalılığı biraz işin artistliği gibi bir de kasa şıklığı gibi duruyor birazda soğutma performansı daha iyidir. Tabi ayrıntılı bakmak lazım materyallerine ilk bakışta Pavilion daha mantıklı gibi.
Max-Q demek, asıl ekran kartı modelinden daha az performans veren demek. Mesela 1660 Ti CS:GO'da 100FPS veriyor ise Max-Q 85 Veriyor gibi.
Max-Q olduğunu yorumlardan anladım kullanan biri yazmış. Yorumları okumayı es geçme.