Direkt konuya girmek istiyorum biraz telaşlıyım çünkü, Netflix'de dizi izlemek için siteye girdim, diziyi açtım ve tam ekran yaptım, ardından ekranda siyah mürekkep şeklinde bir leke belirdi. Fareyi üzerine götürdüğümde farenin altında kalıyor ancak fare işareti dışında monitörde olan her şeyin üzerinde kaldı. Sitelerde, duvar kağıtlarında oyunlarda, YouTube'da...
Ölü piksel diye tahmin ettim başta ve bir sürü site ve program ile testler yaptım. Geçmeyince son çare Türk tekniğine başvurdum ve kapatıp açtım bilgisayarı. Sanırım çok şanslıyım ki bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra bahsettiğim leke ortadan kalktı.
Endişe duyduğum nokta burada başlıyor, tekrar gelme ihtimali var mıdır? Donanımsal ya da yazılımsal bir problem miydi hiçbir şekilde anlamadım da. Monitöre bir darbe ya da dışarıdan bir su falan da gelmedi. Monitör kapalıydı bütün gün yeni açmıştım. Monitör ismini de vereyim: HP Omen Z7Y57AA 24.5 | 144Hz, fotoğrafını da koyacağım pikselin.
Bu konuyla ilgili fikir ya da bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.