Merhaba. HP Pavilion 15 BC-412NT Notebook'a sahibim. Klavyemde t tuşu bastığım zaman yapışıyor gibi oluyordu ve HP Support'un YouTube'deki videosu ile tuşu çıkarıp temizleyim dedim. Fakat T tuşununun tırnağını kırdım. Bilgisayarı alalı 9 ay olmuştu ve garantisi devam ediyordu. HP destek ile iletişime geçtiğimde tüm klavyenin değişmesi gerektiğini ve 1300 TL ücret ile bunu yapabileceklerini söylediler. Bende internetten kendim alıp takarım dedim ama yurtiçi - yurtdışı sitelerin hepsine bakmış olmama rağmen modelimle uyumlu orijinal klavyem gibi bir klavye bulamadım. Ankara ve İstanbul'daki HP teknik servislerini arayıp durumu anlattım fakat hiçbirinin ellerinde istediğim gibi (siyah-yeşil tuşlu) klavye olmadıklarını, internette 80 TL'ye satılan klavyeyi 300 TL'ye takabileceklerini söylediler.
Klavyemin resmi:
// Kenarları kavisli
İnternet üzerinden yurtdışında satış yapan bir siteden benim klavyemin benzerinin İngilizce modelini buldum:
Aklımda bu ürünü alıp t tuşunu çıkarıp kendim klavyeme takmak var, sizce olur mu? Veya bu ürünü alıp İngilizce klavye mi kullanmalıyım?
Yoksa Türkiye'den modelime uyumlu siyah bir klavye alıp takmalı mıyım? Ki hiç içime sinmiyor. Renginden dolayı değil, özellikle yazım stili ki fotoğrafa bakınca sizde anlayacaksınız.
Bu ürünü mü alıp takmalıyım?
Bu durum hakkında nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Yardımcı olup fikir verebilecek kimse yok mu ?