Arkadaşlar HP Pavilion Power - 15-cb007nt adlı bilgisayarımda ısınma hissediyorum el yakar derecesinde. Laptopumda çift fan var sesleri yüksek derecede geliyor hissediliyor yani çalıştığına dair belirti veriyor ama laptop soğumuyor. FPS olarak bir sıkıntı görmedim. Kasma donma vb. herhangi bir şekilde hiç karşılaşmadım. Kanıtları koyacam.
Laptop Özellikleri
Intel® Core™ i7-7700HQ (2.8 GHz base frequency, up to 3.8 GHz with Intel® Turbo Boost Technology, 6 MB cache, 4 cores)
8 GB DDR4-2400 RAM (1 x 8 GB)
NVIDIA® GeForce® GTX 1050 (2 GB GDDR5 dedicated)
1 TB 7200 rpm SATA
Battlefield 1
Gözükmesse ben buraya yazayım GPU Sıcaklık: 76 GPU Kullanım %97
CPU Sıcaklık: 81 CPU Kullanım %47
ETS 2
GPU Sıcaklık: 81 GPU Kullanım: %78
CPU Sıcaklık: 89 CPU Kullanım: %66
PES 2018
GPU Sıcaklık: 76 GPU Kullanım: %55
CPU Sıcaklık: 82 CPU Kullanım: %45
Soğutucu takviyesi yapılabilir. i7 7700'ün tüm çeşitleri (HQ, K ve düz 7700) ısınma sorunlarıyla ünlüdür. Ekran kartı ısısı normal değerlerin biraz üstünde gerçi.
Soğutucu takviyesi yapılabilir. i7 7700'ün tüm çeşitleri (HQ, K ve düz 7700) ısınma sorunlarıyla ünlüdür. Ekran kartı ısısı normal değerlerin biraz üstünde gerçi.
Yanlış soğutucu seçilirse evet. Soğutucunun laptoptaki sıcak havayı alıp dışarıya üflemesi gerekir. Ancak direk laptoba hava üflerse sıcak hava çıkacak yer bulamayacak ve ısınma sorunu devam edecektir.
Yanlış soğutucu seçilirse evet. Soğutucunun laptoptaki sıcak havayı alıp dışarıya üflemesi gerekir. Ancak direk laptoba hava üflerse sıcak hava çıkacak yer bulamayacak ve ısınma sorunu devam edecektir.
Aslında ben o işlerden pek anlamıyorum, o yüzden ne desem yanlış. Sayın hocalarım bakarlarsa daha iyi yardımcı olurlar diye düşünüyorum. @astigmat13@Nazım Paşa