HP Pavilion 15-CB007NT SSD ve RAM Yükseltmesi

Cosmos 7

Picopat
Daha fazla  
Merhabalar. Aşağıda bulunan ürünüm için SSD ve RAM yükseltmesi yapmak istiyorum. Bunun için bazı sorularım aşağıda listelenecektir. İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.

Ürün: HP Pavilion 15-CB007NT Core i7-7700HQ 2.8 Ghz - 8 GB RAM - 1 TB 7200 rpm Harddisk - 15.6 inch Ekran - GTX 1050 2 GB GPU

SSD ile ilgili sorularım:

1) Öncelikle M2 NVMe SSD takmak istiyorum. Böyle bir yuvası bulunmakta mıdır?
2) Şayet yuva var ise bu SSD'yi kullanabilir miyim, destekler mi? SSD: SAMSUNG (SAPSI) NVMe 980 1 TB, Dahili Katı Hal Sürücüsü (SSD) (MZ-V8V1T0BW)
Bu sorudaki asıl merakımdan biri, ürünün 1 TB destekleyip desteklememesidir, yani boyutudur.
3) Laptopta hali hazırda bulunan harddiski kullanmaya devam etmek istiyorum. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim?
Öncelikle harddiski çıkarıp SSD'yi monte ettikten sonra, SSD'ye Windows'u kurayım. Sonrasında harddiski geri mi takayım? Hangi adımda harddiski biçimlendirmeliyim?
4) SSD'yi takarken uymam gereken önemli durumlar var mıdır? (Pilin bağlantı kablosunu anakarttan çıkarmak gibi)

RAM ile ilgili sorularım:
Üründe -görev yöneticisinden baktığımda- bir RAM slotunun boş olduğu gözüküyor. Kullanılan yuvalar: 1/2 şeklinde. Takılı olan RAM'in 2400 Mhz olup 8 GB olduğunu biliyorum.

1) Bu boş yuvaya sadece diğer yuvadaki gibi 8 GB ve 2400 Mhz olan bir RAM mi takabilirim? 16 GB 2400 Mhz olan bir RAM takabilir miyim?
2) Mhz farklı olan RAM'i sistem desteklese bile iki RAM de aynı Mhz'de mi olmalı? 16 GB 2666 Mhz olan bir RAM takabilir miyim? Ya da 8 GB 2666 Mhz.
Mhz değeri daha düşük de olabilir mi? Mesela 2133.
3) RAM'lerin markaları ne derecede önemlidir? Yeni RAM'in üründeki RAM ile aynı marka olması gerekir mi?
4) RAM takma işlemi sadece ''Kapağı aç, RAM'i boş sokete tak, kapağı kapat, sistemi aç.'' aşamalarından mı ibarettir?

Şu anlık aklımdaki sorular bunlar gibi gözüküyor. İlginiz için teşekkür ederim. Öyle ki bunun yanında -belki de- basit ve komik sorular da sormuş olabileceğimden sabrınız için de ayrıca teşekkür ederim. Bu açtığım ilk konudur. Elimden geldiğince kurallara dikkat etmeye çalışıyorum. Varsa bir hatam affola. Tekrardan çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…