HP Pavilion - 15-CC009NT GDDR5 yerine DDR3 VRAM bulunma sorunu

ali_95

Hectopat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Yaklaşık olarak 2 ay kadar önce Media Markt mağazasından başlıkta markası ve modeli yazan dizüstü bilgisayarı aldım. Satın aldığım yerde, Media Markt'ın sitesinde ve HP'nin sitesinde aldığım dizüstü bilgisayarın ekran kartının 2 GB DDR5 belleklerle desteklendiği yazıyor lakin GPU-Z ile baktığımda belleklerin DDR3 olduğunu gördüm.
GPU-Z programı güvenilir mi? Değil ise ekran kartında kullanılan bellek türünü nereden öğrenebilirim? Eğer güvenilir ise bu tutarsızlığı - ya da yalan reklamı- kime iletmem ve nasıl bi yol izlemem gerek?
Merak edenler için GPU-Z programının ekran görüntüsü;

Son düzenleyen: Moderatör:
2 GB modeli DDR3 bellek tipine sahip, 4 GB olan versiyon GDDR5.
Ürünün sitesinde ve GPU-Z'de belirtildiği üzere 2 GB modeli ve DDR3 bellek tipi mevcut.

Aşağıdaki bağlantıdan şikayetinizi iletebilirsiniz;

Evet verdiğiniz bağlantıda DDR3 olarak belirtilmiş. Lakin elimdeki ürünün seri numarası ile baktığım yerde GDDR5 yazıyor. Hatalı olan site mi yoksa GPU-Z mi onu öğrenmek istiyorum. Bu arada dizüstünü ilk aldığım gün açıp sabit diskini SSD ile değiştirdim. Bundan dolayı sorun çıkar mı? Baktığım yerin bağlantısı şu;
HP Pavilion - 15-cc009nt Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…