HP Pavilion 15 CS-3000NT İnceleme

AltanGeçeR

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır araştırdığım fakat hiçbir yerde incelemesini bulamadığım yabancı bir kaç video ile güvenip aldığım ve memnun kaldığım bir notebook hakkında görüşlerimi bildireceğim.

Öncelikle HP Pavilion 15 CS-3000nt bir oyun bilgisayarı değil. Oyun oynatmaz mı ? Oynatır. Fakat kullanım odağı iş ve günlük kullanım olarak tasarlanmış bir laptop.

1- Tasarım

Tasarım açısından gerek ince yapısı gerek çerçeve boyutları olarak kullanıcısını cezbediyor. HP, Pavilion 15 CS-3xxx serisinde aynı kasa içerisine farklı donanımlar koyarak piyasa sürmüş bu modelleri. CS-3000nt modeli pürüzsüz metal sis mavi kaplama ile kullanıcıya sunuluyor.
Kapak rengi sis mavisi, taban ve klavye çerçevesi bulut mavisi olarak belirlenmiş. Kapak üzerinde parlak HP logosu şıklık katmış. Ağırlığı 1.86kg olan notebook boyut olarak 361cm genişliğe 245cm derinliğe ve 1,79cm ene sahip. ASUS’un ErgoLift adını verdiği, notebookların yükseltme mandalını tarihe geçiren teknolojinin bir benzeri de bu modelde kullanılmış. Kapağı kaldırdığınızda kapağın alt kısmındaki kauçuk yapı laptopu havaya kaldırarak ergonomik bir yapıya kavuşturuyor. İç kısma geçtiğimizde ise ben de dahil bir çok kullanıcının aradığı o ince çerçeveler bizleri karşılıyor. Sağ ve soldan oldukça ince olan çerçeveler webcam dolayısıyla üst kısımda biraz daha kalın, alt kısımda ise daha kalın.

2- Ekran

Ekran kısmına geldiğimizde 15,6” 1920x1080 FHD IPS ekrana sahip notebook %72 NTSC ve 300nit parlaklığa sahip.

3- Donanım

HP Pavilion 15 CS-3000nt aşağıdaki donanımlara sahip;

İşlemci: Intel Core i5 1035G1 1.0Ghz (Intel Turbo Boost ile 3.6Ghz)
Ram: 1x8Gb DDR4 2666mHz
Ekran Kartı: NVDIA Geforce MX250 GDDR5 2GB
Depolama: 256Gb NVMe M.2 SSD
Ses: B&O çift hoparlör
Bağlantı: Intel Wi-Fi 6AX 201(802.11Ac), Bluetooth 5 ve aynı zamanda 1Gbit Ethernet Portu

Aynı zaman HP bu modelde 2 adet RAM slotlarından birini doldurmuş sadece, eğer isterseniz ilerde yanına 8Gb ram daha takıp dual channel 16Gb yapabilirsiniz.

4- Pil Ömrü ve Sarj

Pil ömrü kullanım tarzınıza göre değişiklik gösterebilir normal kullanımda 10-11 saate kadar dayanıyor. Sınırları zorlayıp video, ofis programları, belki de oyun oynadığınızda ise 7 saatlik pir ömrü mevcut.
Şarj konusunda ise hızlı sarj destekli 1 buçuk saatte tam şarjına ulaşabiliyor.

5- Klavye ve TouchPad

Ekstra olarak klavye de bulunan arka aydınlatma güzel bir özellik ayarlanabilir olması da çok iyi. Klavye tuşları çoğunluk laptoplarda olduğu gibi low profile ve birbirinden ayrık, yani parmağınız ne kadar büyük olursa olsun yanlışlıkla tuşa basmıyorsunuz. Touchpad hissiyatı güzel fakat eliniz terliyse kullanma da zorluk yaratabiliyor. Sağ sol tık tuşları ise fiziksel olarak varlar. Yani dokunmatik değil. Eski laptopından güncelleyenler için zorluk çektirmeyecek olması bence güzel bir özellik.
6- Fiyat Ve Kişisel Görüş

Öncelikle fiyatından bahsedeyim. Şuan ki güncel fiyatı 5,350 TL. Çok değişken bir fiyatı var bazı mağazalarda daha ucuz bazılarında ise daha pahalı olabiliyor. Türkiye şartlarında bu fiyat etiketi aslında sadece bu değil tüm teknolojik aletler için pahalı. Fakat fiyatından 400-500 tl daha uygun olabilirdi. Ekstra olarak ince çerçevesi IPS FullHD ekranı ve klavye aydınlatması benim ilk sırada bulunan kriterlerimdi. Bu fiyat bandında ise sadece ASUS VivoBook ve HP Pavilion 15 arasında kaldım. Intel ve Nvidia uyumunu sevdiğimden dolayı Asus bu yönde biraz daha pahalıydı. Vivobook serisinde klavye aydınlatmasının bazı modellerde olmaması (olsa bile bir çok websitesi belirtmiyor) ve VivoBook serisinin bu kriterde sadece beyaz renk ürün bulundurması yüzünden HP Pavilion 15 modelini seçtim. Eksi olarak ise; aslında tam eksi denmez böyle olsa daha iyiydi desem daha doğru olur. Ekran ile klavye arasında ki o otoban gibi olan kısmın biraz daha dar olmasını isterdim fakat hoparlörleri alta koyduklarında da sesin boğuklaşma ihtimali doğuyor. Ayrıca renk skalasının tek renk olması, diğer CS-3xxx modellerinde ise bir renk fazladan var. SSD-HDD kombosu yapamamak da olabilir. Fakat HP tüm bu eksi dediklerimi diğer modellerinde bulundurabiliyor. Tabiki de sınıfına ve fiyatına karşı bu özellikler Türkiye şartlarında iyi.

Diyeceklerim bu kadardı. Saygı çerçevesinde eleştiriye her zaman açığım. Fotoğrafla desteklemek isterdim fakat bilgisayarım şu an arkadaşımda telefondan yazdım bu yazıyı. En yakın zaman fotoğraflarını da konuya ekleyeceğim. Teşekkürler 🙂

Merhaba. Isınma veya sesli çalışma gibi sorunları var mı laptobun? Ayrıca oyunlarda kaç dereceyi görüyorsunuz, oyun oynamak için almayacağım ama arada oyun oynamak istiyorum. Bunun dışında bazı yorumlarda malzeme kalitesin kötü ve plastik olduğunu okudum ayrıca kasanın eğriliğinden bahsediliyordu siz böyle sıkıntılar fark ettiniz mi? Şimdiden teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı