Öncelikle merhaba arkadaşlar. HP birebir bu model bir laptopa sahibim. Kendisi gayet keyifle kullandığım, her işimi gören bir laptop fakat özellikle kod yazarken olsun 15.6 inç ekran gerçekten küçük gelmeye başladı. 27 inç bir monitör alıp bağlamak istiyorum fakat almışken de 144 Hz bir monitör almak istiyorum.
Sorum şu: Öncelikle bu laptop monitörü taksam 144 Hz kullanabileceğim bir girişe sahip midir? Sahipse de genişletilmiş ekran olarak da kullanabilir miyim?
Eğer kullanılamazsa 32 inç 60Hz bir monitöre geçme düşüncesindeyim sizin fikriniz nedir acaba?
Şimdiden kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Kullanabilirsin aynı işlemci 1650 ile 144 alabiliyorum competetive oyunlarda. HDMI ile bağlarsan G-SYNC açamazsın. DP ile bağlayacaksan DP çıkışının ekran kartından gelip gelmediğini kontrol et yoksa MUX Switch'den drop yersin ve 144 alamazsın.
Kullanabilirsin aynı işlemci 1650 ile 144 alabiliyorum competetive oyunlarda. HDMI ile bağlarsan G-Sync açamazsın. DP ile bağlayacaksan DP çıkışının ekran kartından gelip gelmediğini kontrol et yoksa MUX Switch'den drop yersin ve 144 alamazsın.
Bir sorum daha olacaktı internet sitesinden bakınca DP 1.4 harici bağlantı noktası var gözüküyor fakat laptopumda 1 HDMI 1 Type-C birkaç tanede USB girişi mevcut DP girişi yok. Acaba HDMI'ya da Type-C girişi ile mi kullanılıyor?
Kusura bakmayın biraz bilgisizim bu konuda.
Bir sorum daha olacaktı internet sitesinden bakınca DP 1.4 harici bağlantı noktası var gözüküyor fakat laptopumda 1 HDMI 1 Type-C birkaç tanede USB girişi mevcut DP girişi yok. Acaba HDMI'ya da Type-C girişi ile mi kullanılıyor?
Kusura bakmayın biraz bilgisizim bu konuda.
Type-C DP portu olarak geçiyor ama sıkıntısı şurada eğer DP çıkışı HD Graphics'ten geliyorsa siz G-SYNC kullanamazsınız. Kullanabilmenix için çıkışın ekran kartından gelmesi lazım direk. Ben bizzat denedim.