HP Pavilion 15-EC0005NT 2x4 GB RAM 12 GB'a yükseltilir mi?

rhicle

Centipat
Selamlar, laptopumda 2x4 GB RAM var ve yükseltmek istiyorum. Bu RAM'lerden birini çıkarıp linkini bırakıcağım RAM'i takmam mümkün müdür, herhangi bir sorun çıkar mı?

Bilgisayarımda şu anda mevcut olan RAM'ler resimde.

Cihazım da bu linkte: HP Pavilion 15-EC0005NT AMD Ryzen 5 3550H 8GB 256GB SSD Fiyatı

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (39).png
    Ekran Görüntüsü (39).png
    38,6 KB · Görüntüleme: 171
Memory kısmını da paylaşırsanız iyi olur, RAM'ler 3200MHz'de çalışıyor. Performans kaybını en aza indirmek için aynı MHz ve CL değerlerinde RAM almalısınız.

Büyük ihtimalle sıkıntı çıkmaz, ben de 4+8 GB RAM kullanıyorum, farklı marka ve farklı CL değerleri ile.

Lakin siz yine de benzer değerlerde almayı ihmal etmeyin.

Memory kısmını da paylaşırsanız iyi olur, RAM'ler 3200MHz'de çalışıyor. Performans kaybını en aza indirmek için aynı MHz ve CL değerlerinde RAM almalısınız.

Büyük ihtimalle sıkıntı çıkmaz, ben de 4+8 GB RAM kullanıyorum, farklı marka ve farklı CL değerleri ile.

Lakin siz yine de benzer değerlerde almayı ihmal etmeyin.

Şöyle bırakıyım memory kısmını da

Hocam değer olarak bu RAM daha uygun.
Hocam mevcut RAM 3200 MHz CL 22.

Hocam çok teşekkür ederim, bakayım araştırayım bi kaç gün daha zaten bayram yüzünden kapalı heryer çok büyük ihtimalle bunu alırım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (40).png
    Ekran Görüntüsü (40).png
    28,8 KB · Görüntüleme: 109
Tamam hocam. Burada farklı göstermesi doğal. SPD kısmı daha net bilgi verir. Dediğim RAM uygundur.
@292469 hocam dikkat edin. Çalışma frekansı farklı. CL değeri buna bağlı olarak değişir. En net bilgi SPD ile anlaşılır.

Hocam Memory o anki çalışma durumunu gösterir. SPD ise daha detaylı bilgi verir. Çip bilgisi, parça numarası, çalışma aralığı gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı