HP Pavilion 15-EC0020NT FPS düşmesi

eskican30

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle selam. Yaklaşık 1 ay önce www.hepsiburada.com üzerinden HP'nin bir ürününü aldım. Fakat 1 aydan beri düzgün FPS alamıyorum. Servise gönderirsem bu sorun çözülür mü?

PC özellikleri;
Ryzen 7 3750H.
2x4 Samsung 2666 MHz bellek.
NVIDIA GTX 1660 Ti with Max-Q design.
1TB HDD+256 GB SSD.

Aldığım FPS'ler;
GTA V (Very High-Ultra) 45-70 FPS arası.
League of Legends (Very High) 65-105 FPS arası.
Counter-Strike global offensive (Very High) 70-90 FPS arası.
FiveM (Very High-Ultra) 5-30 FPS arası.
Valorant(High) 80-110 FPS arası.
Minecraft (Shader) 65-90 FPS arası.
Minecraft (Başlangıçta verilen ayarlar) 180-240 arası.

Not: Arkadaşlar bütün NVIDIA ayarlarını denedim. Bilgisayar 21.10.2020 tarihinde elime ulaştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS GO, Valorant ve LOL harici değerleriniz normal. Harici GPU ile çalıştığından emim bu oyunların. Testlere göre düşük olmasının nedeni işlemci kaynaklı.

Arkadaşlar öncelikle selam. Yaklaşık 1 ay önce www.hepsiburada.com üzerinden HP'nin bir ürününü aldım. Fakat 1 aydan beri düzgün FPS alamıyorum. Servise gönderirsem bu sorun çözülür mü?

PC özellikleri;
Ryzen 7 3750H.
2x4 Samsung 2666 MHz bellek.
NVIDIA GTX 1660 Ti with Max-Q design.
1TB HDD+256 GB SSD.

Aldığım FPS'ler;
GTA V (Very High-Ultra) 45-70 FPS arası.
League of Legends (Very High) 65-105 FPS arası.
Counter-Strike global offensive (Very High) 70-90 FPS arası.
FiveM (Very High-Ultra) 5-30 FPS arası.
Valorant(High) 80-110 FPS arası.
Minecraft (Shader) 65-90 FPS arası.
Minecraft (Başlangıçta verilen ayarlar) 180-240 arası.

Not: Arkadaşlar bütün NVIDIA ayarlarını denedim. Bilgisayar 21.10.2020 tarihinde elime ulaştı.
Isınma sorunu var mı?

Önce kendiniz sorunun ne olduğunu az çok belirlerseniz çözüm arama işi daha kolay olur, servise gönderecek olsanız bile sorunun ne olduğunu açıkça belirtme imkanınız olur.
Bu oyunları oynarken hiç MSI Afterburner gibi bir program aracılığıyla işlemci & ekran kartı kullanımı veya sıcaklıklarını incelediniz mi? RAM kullanım değerleri dahil birçok şey bunu tetikliyor olabilir.
Bu konuyu inceleyerek değerleri nasıl inceleyebileceğinizi anlayabilir ve daha sonra ekran görüntülerini buraya iletebilirsiniz. Daha kapsamlı yorumlar yapma fırsatı buluruz bizler de :).

Önce kendiniz sorunun ne olduğunu az çok belirlerseniz çözüm arama işi daha kolay olur, servise gönderecek olsanız bile sorunun ne olduğunu açıkça belirtme imkanınız olur.
Bu oyunları oynarken hiç MSI Afterburner gibi bir program aracılığıyla işlemci & ekran kartı kullanımı veya sıcaklıklarını incelediniz mi? RAM kullanım değerleri dahil birçok şey bunu tetikliyor olabilir.
Bu konuyu inceleyerek değerleri nasıl inceleyebileceğinizi anlayabilir ve daha sonra ekran görüntülerini buraya iletebilirsiniz. Daha kapsamlı yorumlar yapma fırsatı buluruz bizler de :).
Evet kullandım.GPU Kullanımı %20 civarında oluyor genel olarak bazen daha da düşüp %5 seviyelerine iniyor.
Isınma sorunu var mı?
55-60⁰ civarlarında dolaşıyor.

Evet kullandım.GPU Kullanımı %20 civarında oluyor genel olarak bazen daha da düşüp %5 seviyelerine iniyor.
Hangi oyunlarda bu GPU kullanımını elde ediyorsunuz? Eğer yüksek grafikli bir oyunda işlemci kullanımınız %90-100 civarlarında ama ekran kartı kullanımınız bir hayli düşük ise darboğaz olabilir. Bunun için de ayarları yükseltmeniz gerekir ama gördüğümüz üzere birçok oyunu yüksek ayarlarda oynuyorsunuz. Driverlarınızı DDU yardımıyla silip temiz bir şekilde kurmayı dener misiniz?

Bunun dışında arkadaşların dediği gibi aslında FPS değerleriniz pek anormal değil, yani çok düşük değerlerde değiller ama söylediğiniz GPU kullanım değerleri çok düşük, belki bir çare bulunabilir.

Hangi oyunlarda bu GPU kullanımını elde ediyorsunuz? Eğer yüksek grafikli bir oyunda işlemci kullanımınız %90-100 civarlarında ama ekran kartı kullanımınız bir hayli düşük ise darboğaz olabilir. Bunun için de ayarları yükseltmeniz gerekir ama gördüğümüz üzere birçok oyunu yüksek ayarlarda oynuyorsunuz. Driverlarınızı DDU yardımıyla silip temiz bir şekilde kurmayı dener misiniz?

Bunun dışında arkadaşların dediği gibi aslında FPS değerleriniz pek anormal değil, yani çok düşük değerlerde değiller ama söylediğiniz GPU kullanım değerleri çok düşük, belki bir çare bulunabilir.

FiveM'i mutlaka biliyorsunuzdur. GTA V için roleplay uygulaması. Oyunu oynayamıyorum diyebilirim bu FPS sorunları yüzünden. GPU %1-5 arası genel olarak CPU ise maksimum %35 görüyor sonrasında düşüyor. Optimizasyon sıkıntısı mı bilmiyorum ama oyun keyfi bırakmadı. Ama GPU %20 soracak olursanı LoL, CS:GO, Valorant, Minecraft gibi oyunlarda %20 civarlarında seyrediyor.

55-60⁰ civarlarında dolaşıyor.
Şundan dolayı sordum, benim bilgisayarım da HP ve bu markanın bilgisayarlarının soğutması güçsüz oluyor.
Bende de 65 dereceyi görünce FPS düşmeleri başlıyor, ama sizin sorununuz farklıymış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı