Aynı kasayı kullanan ryzen 5 3550h işlemcili, gtx 1650 ekran kartlı hp pavilion laptobum vardı. İki seneye yakın kullandım. İlk aldığımda işlemci sıcaklığı 85-90 dereceyi geçmiyordu. Ekran kartı sıcaklığı bu süreç içerisinde 70-76 dereceyi geçmedi. Klavyenin orta-sağ tarafı oyun oynarken aşırı derecede ısınıyordu. W-A-S-D tuşlarının sol tarafta olmasından ötürü, bu durum beni rahatsız etmiyordu. Cihazı satmaya yakın işlemci sıcaklığı 90-100 derece civarlarında seyrediyordu. Bu durumu yaz ayı sebebiyle havanın çok sıcak olması ve cihazın termal macununun yenilenmesi gerektiğine bağlıyorum. Kullandığım cihazda fan ayar kontrolcüsü yoktu. Aynı kasa olduğundan dolayı yeni serilerinde de olacağını sanmıyorum. En kötü ihtimal altına bir soğutucu alarak kullanırsınız. Bir diğer husus, laptopların hemen hepsinde ısınma durumu söz konusu; eğer ki, cihaz 90 derecenin üzerinde sürekli kalmıyorsa, bu durumun sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Belirttiğiniz bütçede, şu dönemde sadece hp pavilion serisi cihazların uygun fiyatlı olduğu görülüyor. F/p olarak işinizi göreceği kanaatindeyim.