HP Pavilion 15-p002st Dizüstü Bilgisayar APU Ekran Kartı ve Harici Ekran Kartını Birlikte Kullanmak

Makaleler
6
Daha fazla  
Evet arkadaşlarım, ağabeylerim size birşey danışmak için konu açtım benim laptop'um başlıktaki gibi ismi var ve detaylı özellikleri burda;

HP Pavilion 15-p002st Dizüstü Bilgisayar (ENERGY STAR)(G7X34EA)| HP® Türkiye

Bu APU işlemcili bir laptop yani hem işlemcide ekran kartı var hemde kendisinin var.

İşlemci
AMD Dört Çekirdekli A10-5745M APU, Radeon HD 8610G Grafik Kartı ile (2,1 GHz, 4 MB önbellek)

Grafik
AMD Radeon R7 M260 Grafik Kartı (2 GB DDR3 ayrılmış)

Şimdi 2 adet ekran kartı gözüküyor ve ben bunların 2 sinide kullanıp overclock gibi daha çok performans almak istiyorum ve nasıl aktif edeceğim bilmiyorum. Belki çalışıyordur da nasıl anlayabilirim tavsiyeleriniz lazım. İlgilenirseniz teşekkür ederim.

EsAk4wF.jpg

Görünüşe göre onboard yani APU işlemcide ekran kartını kullanıyor.

9Q1yiPM.jpg

Burda da ekran kartı özellikleri mevcut. ATI CrossFire bölümünde CrossFire available yani mümkün heralde ama Disabled kapalı diyor. Nasıl aktif edebilirim? İkisini birlikte kullanmak istiyorum daha çok performans almak için.

Bv3hnfh.jpg

GPUZ programı iki ekran kartını da tanıyabiliyor ama buda ATI CrossFire kapalı ama kullanılabilir diyor nasıl aktif edebilirim?

Sadede gelirsek;

Göründüğü gibi 2 ekran kartım var ama biri mevcut olarak kullanılıyor gibi gözüküyor ve GPUZ programında crossfire yapılabilir diyor zaten APU işlemcilerin amacıda bu değilmi ve nasıl aktif etmeliyim birde hangi ekran kartı daha güçlü?

Okuduğunuz için teşekkürler çok ceza puanı aldım yanlış bişey yaptıysam lütfen uyarın düzelteyim bu problemi çözmem lazım ceza puanı alırsam size yanıt veremem iletişim kuramam.

Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece System Monitor diye de geçer. Yoksa indirirsiniz zaten dert değil:

http://download.amd.com/techdownloads/amd_system_monitor.zip

Evet yoktu indirdim kurdum ekran görüntüsünü aşağıya ekleyeceğim. Sonuç ne? 2 sini birlikte kullanıyor mu? Kullanmıyorsa nasıl aktif ederim?

Cihazın verebileceği en iyi performanslı almak istiyorum da oyunlar açısından takıntı var. Bir kaç fps bile artsa böyle ferahlıyorum başak burcuyum. Böyle takıntılarım çok var odamda okulumda falan :D

69eMBEh.jpg

Başka yardımcı olabilecek hayırsever?

Cihazda Dual Graphics çalışmıyor anladığım kadarıyla.

Ne yapmalıyım aktif etmek için ? Uzun zaman sonra cevap verdiğim için kusura bakmayın şifremi yeni buldum ve ilginize tekrar teşekkürler. Ve acaba başka biride yardımcı olmaya çalışabilir mi? İyi forumlar.

Cihazda Dual Graphics uyumlu harici bir kart yok. Bu nedenle Dual Graphics çalışması mümkün değil. Tatmin olmadıysanız uyumlu önerilen GPU'lara buradan göz atabilirsiniz:

AMD A-Series Notebook Dual Graphics Solutions

APU SERIESRECOMMENDED GRAPHICS CARD PAIRINGS
a10apu-logo.png
HD 8750M
HD8730M
HD8670M
HD8570M
HD85xxM
a8apu-logo.png
HD 8750M
HD8730M
HD8670M
HD8570M
HD85xxM
a6apu-logo.png
HD 8750M
HD8730M
HD8570M
HD85xxM
[TBODY] [/TBODY]

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı