HP PAVİLİON 15-P220NT 5GHz nasıl alabilirim?

djsami

Megapat
Merhaba HP Pavilion 15-P220nt laptop var. Mevcut broadcom bcm43142 802.11 BGN Wi-Fi var. Ama 5 GHz AC destek yok. 100 Mbit internetim olduğu halde 20-30 Mbit zor görüyor. Buna uygun kart modeli bulamadım. Sizce hangi kart, nereden nasıl alabilirim?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba HP Pavilion 15-P220nt laptop var. Mevcut broadcom bcm43142 802.11 BGN Wi-Fi var. Ama 5 GHz AC destek yok. 100 Mbit internetim olduğu halde 20-30 Mbit zor görüyor. Buna uygun kart modeli bulamadım. Sizce hangi kart, nereden nasıl alabilirim?
Hocam HP pavilion 15-P202nt mi 15-P220nt mi ?
bende 202 var da ona göre cevaplayayım.
Baktım 2 side farklı model inceleyip geleceğim.

Hocam baktığıma göre benim bilgisayarım sizinkinin plus modeli gibi bişi çok fark yok yani wifi adaptömüz falan aynı.
Wifi adaptörü bulamazsınız diye düsünüyorum.
Yinede HP desteğe yazarsanız yardımcı olcaklardır.

Bide hocam pc yi kaça aldınız ve ne zaman aldınız merak ettim.

Son düzenleme:
Harici adaptör alabilirsin. Wİ-Fİ'a uzaksan daha yararlı ve sağlıklı olur.

Makinada 2 anten fizlksel olarak var mı?
Modem özellikleri 100mbps'yi sağlıyor mu? Ethernet bağlantısındaki download hızı nedir?
100Mbps için 802.11n de spec olarak yetiyor.Hem 2.4 hem de 5Ghz destekleyebiliyor, 5Ghz opsiyonel. Sendeki kart düşük bütçeli bir ürün, sıkıntısı o. Bendeki üründe ben sıkıntı yaşamıyorum.

Soruna gelirsek Wifi kartlarında üretici whitelist koyduysa fiziksel olarak uysa da her Wifi kartı takamazsın. O tip bir durumda ya BIOS modlaması gerekir ya da uyanı araştırıp bulman.

Son düzenleme:
Makinada 2 anten fizlksel olarak var mı?
Modem özellikleri 100mbps'yi sağlıyor mu? Ethernet bağlantısındaki download hızı nedir?
100Mbps için 802.11n de spec olarak yetiyor.Hem 2.4 hem de 5Ghz destekleyebiliyor, 5Ghz opsiyonel. Sendeki kart düşük bütçeli bir ürün, sıkıntısı o. Bendeki üründe ben sıkıntı yaşamıyorum.

Soruna gelirsek Wifi kartlarında üretici whitelist koyduysa fiziksel olarak uysa da her Wifi kartı takamazsın. O tip bir durumda ya BIOS modlaması gerekir ya da uyanı araştırıp bulman.

Merhaba,

Wifi kart tek kablo takılı maalesef sanırsam bundan dolayı yavaş.

Rica etsem sende kablo tek mi çift bakma şansın var mı ?

Ayrıca

Intel Centrino Advanced-N 6235 6235ANHMW satın aldım şimdi umarım olur.

Nette bakınca sendeki ilk kartta 2 anten yuvası olduğu gözüküyor, kartın hızı ise netteki bilgi doğru ise 76Mbps gibi bir değer sanırım, karta tek anten de takılmış olabilir o nedenle fiziksel kontrolün gerekli.

Yeni aldığın da bu değer 300'e çıkıyor. Yenisini sendeki modelde kullanan olduğunu bilerek aldıysan iyi yoksa biraz aceleci davranmış da olabilirsin. Öte yandan Hp destek forum konularından birinde 5. nesil işlemcili sistemlerde whitelist olmadığı söylenmiş ama o ürün için mi genel olarak bilmiyorum, kaynak:https://h30434.www3.hp.com/t5/Noteb...de-Questions/WLAN-module-upgrade/td-p/6986651

Kart boyutları ve anten yuvalarının büyüklükleri de farklı olabiliyor. Sonucu paylaşman yararlı olur.

Son düzenleme:
Nette bakınca sendeki ilk kartta 2 anten yuvası olduğu gözüküyor, kartın hızı ise netteki bilgi doğru ise 76Mbps gibi bir değer sanırım, karta tek anten de takılmış olabilir o nedenle fiziksel kontrolün gerekli.

Yeni aldığın da bu değer 300'e çıkıyor. Yenisini sendeki modelde kullanan olduğunu bilerek aldıysan iyi yoksa biraz aceleci davranmış da olabilirsin. Öte yandan Hp destek forum konularından birinde 5. nesil işlemcili sistemlerde whitelist olmadığı söylenmiş ama o ürün için mi genel olarak bilmiyorum, kaynak:WLAN module upgrade

Kart boyutları ve anten yuvalarının büyüklükleri de farklı olabiliyor. Sonucu paylaşman yararlı olur.

Merhaba,

Evet kargo geldi ve montaj yaptım sorunsuz çalıştı ve şuanda hız 90 91 mbit speed test sonuç.

çok mutluyum 50 TL kartla bu olayı çözdüm.

Aldırım kart Intel Centrino Advanced-N 6235 6235ANHMW budur.

Merhaba,

Evet kargo geldi ve montaj yaptım sorunsuz çalıştı ve şu anda hız 90 91 Mbit Speedtest sonuç.

Çok mutluyum 50 TL kartla bu olayı çözdüm.

Aldırım kart Intel Centrino Advanced-N 6235 6235ANHMW budur.

Hala işinizi görüyor mu aldığınız Wi-Fi kartı? Yoksa başka önerir misiniz? Benim de ihtiyacım var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı