Konudaki hp modeli az ses çıkaran bir model youtube'da izlediğim bir kaç incelemeye göre. Sıcaklık olarak da diğer laptoplardan daha fazla ısınmaz, HP 2019 model dk ile başlayan gaming modellerinde ısınma olayını halletmiş biraz, yine ısınıyor tabi ama eski modellerde bahsedilen kadar abartı değil. Tabi bu söylediklerim izlediğim videolar ve okuduklarıma dayanıyor, şahsi tecrübem değil.
Ben de konudaki hp modelini almayı düşünüyorum ama kararsızım. Biraz bekleyip yeni modelleri görmek istiyorum bir taraftan da. Daha piyasada olmayan Acer Nitro 2020 modeli incelemelerde gayet serin çalışıyor görünüyor, özellikle Ryzen 4000 serisi işlemciye sahip olanları. Tabi ne zaman gelir ve fiyatı ne olur bilemem.
Aynı şekilde konuda önerilen Acer'i de düşündüm ama fanların konumu hoşuma gitmedi, işlemci ve gpu yan yana ve bu durum soğutma konusunda bir eksi bana göre, tabi pratikte cihazın soğutması nasıl bilmiyorum, kullanan birisi yorum yaparsa güzel olur. Tabi bizim insanımızda kullandığı malın kötü yanlarını görmezden gelme gibi bir durum var orası ayrı.