HP Pavilion 15 yavaşladı ve donuyor

hp172

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar benim laptopum geç kapanıyor. Uygulama açma işlemleri yavaş. Oyun oynarken droplar çok oluyordu. 200GB boş alan vardı. Ben de temizlik yaptım. Korsan uygulamaları hep sildim. Dosya temizliği yaptım 450 GB boş alan oldu. Birazcık hızlandı ama devam ediyor. Temizlik yaparken de Windows Gezgini sürekli donup kendini yeniden başlatıyordu. Anti-Virüs uygulamaları yavaşlatıyor. Şimdi Malwarebytes ile detaylı tarama yapıyorum 13 saat oldu hala da devam ediyor. Bu kadar uygulama var mı ki? Anti-Virüs silsem işe yarar mı? Tüm bunların sebebi HDD midir? Yoksa virüs ya da virüslerin bıraktığı hasar mıdır? SSD taksam Windows'u buraya kursam düzelir mi? PC bilgileri aşağıda eski ama Valorant'ta 80-100 FPS alıyorum takılmalar oluyor tabii. Bağlantı hatası da alıyorum. Bu donmaların, dropların PC gücünden olduğunu düşünmüyorum. SSD almaya değer mi bu PC düzeltilebilir mi? Önerileriniz nedir?

HP Pavilion 15.
İşlemci: Intel i5-4210U
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 840M.
RAM: 8 GB.
HDD: 1TB.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    35,6 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD bayağı hızlandırır orası kesin. 912K dosya nasıl var onu inan ben de çözemedim. Ben yerinde olsaydım, önemli belgeleri yeni sabit disk bölümüne atıp, Windows kurulu olan bölüme temiz format atardım. Eğer sıfırlamak istemiyor, kendim çözmek istiyorum diyorsan yapacakların önce oyun program ne var ne yok hepsini silmek olsun. PC düzeldiğine emin olduktan sonra hepsini yükleyebilirsin sonuçta. Her şeyi sildikten sonra, güç seçeneklerinden güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmından hızlı başlatmayı aç kutucuğu boş olacak şekilde ayarlamalısın sistemin geç kapanmasının sebeplerinden biridir bu. Daha sonra Windows + r yapıp, önce temp klasörünü temizleyip daha sonra %temp% klasörünü temizle. Sonra C diskine sağ tıklayıp özellikler ve oradan diski temizle seçeneğini seçip sistem dosyalarını temizle dedikten sonra oradaki her kutucuğu seçip temizleme yap. Bunları yaptıktan sonra büyük ihtimalle 912K dosyadan bayağı kurtulmuş olacaksın. Daha sonra Malwarebytes ile bir tarama daha yap kısa sürecektir bu sefer. Taramada virüs çıkmazsa PC temiz demektir ama takılmalar donmalar devam ediyorsa, ısınmadan olabilir termal macun ve fan temizliği yapılmalı. Diğer ihtimal ise HDD bad sector olabilir.

Tüm bu yazdıklarımla uğraşmamak için SSD alman yeterli ama karar senin ben bildiğim kadarıyla yardım etmeye çalışıyorum.

Dediğin gibi SSD kesin çözüm öyleyse. Recovery (D) diye bir disk daha var sanırım bilgisayarda gözüküyor. SSD bunun yerine taksam sıkıntı olur mu? CD yerine mi takmalıyım? Şöyle birşey yapabilir miyim peki? SSD alıp windowsu ona kurup HDD deki önemli dosyaları SSD ye taşıyıp HDD i komple temizleyebilir miyim? Bunu yapınca windows da silinecek HDD den SSD ye kurduğum windowsu eski windows keyle etkinleştirebilir miyim? Bir de her SSD uyar mı acaba? Macun 1 sene oldu ama tekrar gerekirse değiştiririm. Bu arada 1 gün oldu tarama devam hala xd

Son düzenleme:
Şöyle, Recovery D: diski başka bir disk değil büyük ihtimalle 1 HDD 2 bölüme ayrılmış C ve D olarak. Recovery kurtarma dosyalarının bulunduğu kısımdır. Yani D diskinin yerine SSD takayım olmaz fakat SSD alıp USB ile Windows yükledikten sonra eski HDD üzerinden yeni SSD'ye dosya aktarımı yapman için sata to usb tarzında aparatlar kullanabilirsin. Bir diğer yöntem ise bulut depolama kullanmak ancak oyun tarzı şeyleri böyle taşımak mantıklı değil. Eğer video fotoğraftan bahsediyorsan, ya aparat ile ya bulut depolama ya da USB bellek kullanacaksın. Ben biraz göz gezdirdim laptop modelinde sanırım 1 tane sata girişi var onun dışında CD-ROM kısmına da takanlar var fakat ben o konuda tecrübeli değilim bir şey söyleyemem tek bildiğim SSD'nin hızını tam verimli şekilde kullanamıyorsun CD bölümünde.

Öyleyse 1TB SSD alıp HDD yerine takmak daha mantıklı değil mi? Oyunları değilde USB bellek ile dosyaları aktarırım. Ama tek sıkıntı windows key sanırım yenisine geçmez. Lisans sitelerinden alınan keylerde sıkıntı çıkmaz değil mi? Hangi SSD uyumlu onu nasıl öğrenebilirim?

Hocam hatırladığım kadarıyla Microsoft hesabına bağladığınız zaman yeni Windows kurulumu yaptığınızda aynı Microsoft hesabına girdiğinizde otomatik olarak anahtarı giriyor.

Hocam hatırladığım kadarıyla Microsoft hesabına bağladığınız zaman yeni Windows kurulumu yaptığınızda aynı Microsoft hesabına girdiğinizde otomatik olarak anahtarı giriyor.
Tarama hala sürüyor 1gün 12 saat oldu 1.025.199 dosya taramış daha tehdit bulmaz herhalde hala 4 tespit var. Ben durduruyorum bunu. Çok sağol bilgiler için. Kralsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…