Çözüldü HP Pavilion AB100nt sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GreyWolfs12

Decapat
Arkadaşlar iyi günler, iyi forumlar. HP Pavilion AB100nt bir laptopum var. Format attım, attıktan sonra neredeyse her fareye okunduğumda FPS'lerde çok ani droplar olmaya başladı. Ben de bir şeylerin yanlış yaptım diyerek sürücüleri tekrar güncelledim ve Windows'un sitesinde gördüğüm Windows sistem dosyalarını kontrol etme işlemini uyguladım. Ardında PC mavi ekran verdi ve ben de uğraşmamak için tekrar format attım. Fakat halen daha mavi ekran vermeye devam ediyor ve çok fazla ısınıyor. Ve önemli olduğunu düşündüğüm bir ayrıntı da, BIOS ayarlarını Default'a cevirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Canım hocam, Windows'un kendi sitesinden indirdik. Korsan değil. Bluetooth ile bir şey bağlı değil. Yemin ederim, sadece 1 fare ve 1 klavye bağlı. 1 adet de soğutucu fan takılı, başka bir şey takılı değil ki. Windows'u indirdiğimiz programın adını yukarıda yazdım zaten. Bu aracı da Windows'un kendi sitesinden indirdik. Aramızdakı iletişimi biraz hızlı bir hale getirebilirsek çözebileceğimize inanıyorum açıkçası. Şimdi DISM SFC komutlarını tekrar yapıyoruz.

@283156 @Berrkay @Enes3078 hocalarım çok tşekür ederim, o engin bilginizle çok yardımcı oldunuz. Özelikle Berkay hocamla Enes hocam 30 kere etiketleyerek rahatsız ettik, kusura bakmayın. Anlıyorum meşgulsunuz fakat incelemeden de olsa üstünkörü bir "kardeş yardımcı olamayacağım" demek zor değil. Toplam 5 günümü alan hatayı sonunda çöze bildim. Yok bluetoooth la bağlanma, yok ses kartını güncelle, yok ekranın üstüne iki yumurta kır geçer, Minidump dosyası at. Testleri yapmayıp aklımdaki şeyi yapsam 2 günde bitecek olan şeyi sizleri dinleyerek 5 güne çıkarttım. Bu da bana ders olsun. Önce bildiğini yap, en fazla PC yanar. Özellikle caine hocamın okuyup beni gerçekten anlaması ve 3 kere yazmama rağmen format atmak istersen bu rehberi uygula demesi beni benden aldı. Allah kimseyi buraya muhtaç etmesin ve özellikle problemimiz varken. He sorunu da söyleyeyim, ses kartı bluetooth'tan falan değil Windows'un kendisinden.
Dump dosyası paylaşın.

Dump dosyasını nasıl alırım ve yeni format atılıdı PC'ye, bilginize.

Rehberi kullanır mısın lütfen?

Özür dilerim kusura bakmayın görmedim 2-3 Dk'ya atacağım.

DMP dosyasını buraya atamıyorum sanırım RAR halinde, isterseniz Dosyaco'dan link atabilirim ya da buraya nasıl yüklüyeceğim hakkında bir bilginiz var mı? Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Buyurun dosya.co ya yükledim RAR şeklinde eğer yardımcı olursanız sevinir.

AMD ekran kartı sürücün güncelliğini kontrol et. Güncel değil ise güncelle.

Sanal bellek özelliğini kapat ve sistemi yeniden başlat. Sistemi yeniden başlattıktan sonra sanal bellek özelliğini tekrar açın.

"DISM" komutlarını uygulayın.

Diskine HD Tune yazılımı ile "error scan" testi ve "health" sekmesini paylaşın.

HD Sentinel yazılımı ile "Genel Bakış" sekmesini ve SMART verilerini paylaş.

Memtest86 testi yap ve sonuçlarını paylaş.

Efenim öncelikle yardımınız için çok minnettarım hocam bu ne greywolfs12 adlı kullanıcının ne de benim problemim fakat arkadaşımızın olduğu için yardımı burada arıyoruz greywolfs12 hesabı yazım kurallarına uymadığı için cevap veremiyor umarım moderatörler bu hesabı da yasaklamazlar konuya dönersek format attıktan sonra sürücüleri indirmek için "driver pack solution" isimli programı kullandık ne olduysa ondan sonra oldu zaten aşırı derecede FPS dropları almaya başladı bizde tekrar bir format atmakta bulduk çareyi fakat bu sefer de mavi ekran problemi ile karşılaştık ekran kartının sürücüsünü kuramıyoruz hocam mavi ekran veriyor devamlı ve size attığım 2. DMP dosyalarından hariç 3 adet daha. DMP dosyamız oldu WinDbg de baktığımda "ımage_name: ntkrnlmp.exe" yazıyor, diğerleri ise "
Image_name: dxgkrnl.sys" yazıyor eğer isterseniz .DMP dosyalarının tamamını da atabilirim ayrıca " dsım" ile aynı olduğunu düşündüğüm PowerShell üzerinden "repair-windowsimage -Online -scanhealth " komutunu ve arkasından da " repair-windowsimage -Online -restorehealth" komutunu girdik fakat bir ilerleme kaydetmedik (umarım bu cümleleri çokbilmişlik olarak algılamazsınız öyle bir niyetim yok ) bilginiz olsun istediğiniz testlerde aşağıda yardımınız için çok teşekkürler.(Memtest 86 ile hala hazırda testleri yapıyorum HD Tune ile error scan i yapacağım fakat quick scan ile mi yapmalıyım yoksa normal mi?)

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    56,2 KB · Görüntüleme: 43
  • 2.jpg
    53,1 KB · Görüntüleme: 33
  • 3.jpg
    152,3 KB · Görüntüleme: 31
  • 4.jpg
    136,3 KB · Görüntüleme: 43
Driver Booster kullandığınız için sorun yaratmış. Sonra format atmak istediğinizde ise mavi ekran almaya devam ettiniz. Peki şu an Driver Booster kullanıyor musunuz?

Error scan testini "quick scan" kapalı şekilde yapacaksın.

Memtest86 testini yapabilirseniz yapın.

Ekran kartınız nedir? Sürüyücü ben size verim. Kurmaya çalışırsınız.

Efenim öncelikle bu saatte cevap verme zametine girdiğiniz için çok teşekkürler dediğimn

gibi önce "driver pack solution" isimli programla sonra da "Driver Booster" ile denedik fakat olmadı forma attık şu anda Memtest86 hala çalışıyor bittiği zaman buraya fotoğraflarını koyarım ekran kartlarım: (birincil)AMD Radeon R6 Graphics (ikincil) AMD R7 M360.

Eki Görüntüle 1010948

Hocam testlerin hepsinden geçti geçtikten sonra winows un kendi sitesinden "Media Creation Tool20h2" indirip tekrar bu bilgisayarı yükselt seçeneği ile yaptık sonra Windows'u Update delim dedik mavi ekran yedik delireceğim hocam artık ya.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-05-06 at 08.36.39.jpeg
    116,2 KB · Görüntüleme: 39
  • WhatsApp Image 2021-05-06 at 08.39.59.jpeg
    107,1 KB · Görüntüleme: 36
  • WhatsApp Image 2021-05-06 at 08.40.14.jpeg
    69,1 KB · Görüntüleme: 34
  • WhatsApp Image 2021-05-06 at 08.41.12.jpeg
    99,9 KB · Görüntüleme: 40
  • WhatsApp Image 2021-05-06 at 15.45.10.jpeg
    85,9 KB · Görüntüleme: 35

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…