Çözüldü HP Pavilion AB100nt sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GreyWolfs12

Decapat
Arkadaşlar iyi günler, iyi forumlar. HP Pavilion AB100nt bir laptopum var. Format attım, attıktan sonra neredeyse her fareye okunduğumda FPS'lerde çok ani droplar olmaya başladı. Ben de bir şeylerin yanlış yaptım diyerek sürücüleri tekrar güncelledim ve Windows'un sitesinde gördüğüm Windows sistem dosyalarını kontrol etme işlemini uyguladım. Ardında PC mavi ekran verdi ve ben de uğraşmamak için tekrar format attım. Fakat halen daha mavi ekran vermeye devam ediyor ve çok fazla ısınıyor. Ve önemli olduğunu düşündüğüm bir ayrıntı da, BIOS ayarlarını Default'a cevirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Canım hocam, Windows'un kendi sitesinden indirdik. Korsan değil. Bluetooth ile bir şey bağlı değil. Yemin ederim, sadece 1 fare ve 1 klavye bağlı. 1 adet de soğutucu fan takılı, başka bir şey takılı değil ki. Windows'u indirdiğimiz programın adını yukarıda yazdım zaten. Bu aracı da Windows'un kendi sitesinden indirdik. Aramızdakı iletişimi biraz hızlı bir hale getirebilirsek çözebileceğimize inanıyorum açıkçası. Şimdi DISM SFC komutlarını tekrar yapıyoruz.

@283156 @Berrkay @Enes3078 hocalarım çok tşekür ederim, o engin bilginizle çok yardımcı oldunuz. Özelikle Berkay hocamla Enes hocam 30 kere etiketleyerek rahatsız ettik, kusura bakmayın. Anlıyorum meşgulsunuz fakat incelemeden de olsa üstünkörü bir "kardeş yardımcı olamayacağım" demek zor değil. Toplam 5 günümü alan hatayı sonunda çöze bildim. Yok bluetoooth la bağlanma, yok ses kartını güncelle, yok ekranın üstüne iki yumurta kır geçer, Minidump dosyası at. Testleri yapmayıp aklımdaki şeyi yapsam 2 günde bitecek olan şeyi sizleri dinleyerek 5 güne çıkarttım. Bu da bana ders olsun. Önce bildiğini yap, en fazla PC yanar. Özellikle caine hocamın okuyup beni gerçekten anlaması ve 3 kere yazmama rağmen format atmak istersen bu rehberi uygula demesi beni benden aldı. Allah kimseyi buraya muhtaç etmesin ve özellikle problemimiz varken. He sorunu da söyleyeyim, ses kartı bluetooth'tan falan değil Windows'un kendisinden.
Yeni aldığın mavi ekranın minidump dosyasını paylaşır mısın? Dosyaları tekrar inceleyeceğim.

Ek olarak olay görüntüleyicisi raporunu paylaş.

Şu an Driver Booster kullanıyor musun? Eğer kullanıyorsan sisteme format atmanı önereceğim.

R7 M360 sürücüsü burada. İşletim sistemine göre olanı kurarsın.

minidump:050621-53500-01.dmp

Hocam booster kullanmıyoruz birazdan sürücüyü tekrar kurmayı deneriz fakat bilginiz olsun Windows 10 Single Language kurmaya çalışıyoruz Windows'un kendi sitesinden indirdiğimiz araçla olmazsa eski bir versiyon Single Language kurmayı düşünyorum sizde eski sürümü kurayim mi söylediğiniz işlemlerden sonra.

Hocam buyurun olay görünteliyici raporu: Yeni klasör - Google Drive

Son düzenleme:
Format atacaksanız eğer güncel olan 20H2 sürümünü kurmaya çalışın. Eğer hata alırsanız mecbur eski sürüm kuracaksınız.

Eğer şu an Windows 20H2 sürümüne geçmek istiyorsanız bu makale işe yarayabilir.

Hocam sürümden dolayı olabilir mi bu mavi ekran eğer öyleyse sürümü düşüreyim zaten son sürümü attık ve verdiğiniz AMD sürücüsünde de mavi ekran yedik. @283156

Hocam sürümden dolayı olabilir mi bu mavi ekran eğer öyleyse sürümü düşüreyim zaten son sürümü attık ve verdiğiniz AMD sürücüsünde de mavi ekran yedik.

Hocam yardımcı olur musunuz acaba.

Son düzenleme:

Hocam nur topu gibi bir mavi ekranım daha oldu ve APU güncellenmedi (güncellenirken mavi ekran aldık) buyurun minidump:050621-35031-01.dmp @283156

@Berrkay
Hocam benim gerçekten kafam karıştı. Sorun en başta donanımsal gözüküyordu. Sonra testleri istedim ve sıkıntı göremedim. Bazen minidumpta ekran kartı sürücüsü gözüküyordu. Sürücüyü güncelledik gene "dxgkrnl" hatası var. Gerçekten bu durum beni biraz sıktı. Sizden ricam bu konuyu birlikte çözebilir miyiz? 2 kişi ile daha hızlı çözebiliriz.

Bu paylaştığınız minidumpta tam olarak sorunu belirleyemedim.

Kamera sürücüsünü silin.

Kulaklığınızı bir süreliğine sisteme takmayın.

APU sürücüsünü güncellerken nasıl bir hata oluşuyor? Açıklayın.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu sfc /scannow girin. %100 olmasını bekleyin.

Hocam SFC komutunu yaptık olmadı hiçbir sürücü şu anda halihazırda yüklü değil PC sıfır sadece Windows var yükleyemiyoruz APU'yu yüklerken %100 olduğunda ekran açılıp kapanıyor ve birden mavi ekran geliyor PC kapanıp açıldığında yüklenmemiş oluyor 3 gündür 2 kişi siz hariç Discord aracılığı ile çözmeye çalışıyoruz net te bulduğumuz neredeyse her çözümü denemeye çalıştık fakat olmuyor PowerShell üstünden komutları denedik CMD'den DISM komutlarını ve SFC komutlarını denedik sanırım bir denemediğimiz ekranı kırmak var 3 gündür toplam 5-6 saatlik uykuylayız deliricez artık yarında Windows'un sürümünü geri çekmeyi planlıyoruz eğer oda olmazsa Windows Pro yüklemeyi düşünüyoruz istediğiniz başka testler varsa hemen yapabiliriz problem değil ilginizden dolayı teşekkür ederim.
@283156 @Berrkay

Peki R7 M360 kartının sürücüsünü güncellediniz mi? APU güncellemiyor diyorsunuz.

Bence sorun büyük ihtimalle donanımsal. Disk ve RAM testleri sorunsuzdu. Belki ekran kartı sürücülerini güncelleyebilirsek sorun çözülebilir.

Güncelleyemiyoruz mavi ekran yiyoruz APU da olduğu gibi.
Efenim öncelikle bu yazıyı yaptığımız işlemleri sırası ile yazmak için yapıyorum biz ilk öncelikle bilgisayarımızın gereksiz dosyalardan temizlenmesi ve daha fazla FPS alabilmek için format atmaya karar verdik formatı attıktan sonra " driver pack solution " isimli program yardımı ile sürücülerimizi kurduk fakat ardından oyunlarda her fareyi hareket ettirdiğimizde çok ani bir FPS drop'u ile karşılaştık bizde acaba BIOS'ta bir şeyleri yanlışmı yaptık format atarken diye düşündüğümüz için ki sadece Boot Manager'e girdik buna emin olabilirsiniz BIOS'un ayarlarını varsayılana dondurduk arkasından formatı tekrar attık fakat bu sefer de sürücüleri kurarken ekran kartı sürücülerine sıra geldiğinde mavi ekran almaya başladık sonra Technopat aracılığı ile sizlere soralım dedik sizlere sorduğumuz zaman başka alternatif çözümlerde aramaya başladık bu

Çözümleri de sırasıyla yaptık bulduğumuz çözümler:

1" SFC /scannow " ardından " DISM.exe /online /cleanup-ımage /scanhealth " bunu da ardından " DISM.exe /online /cleanup-ımage /restorehealth" kodlarını CMD'yi yönetici olarak başlatıp yazdık

2 " repair-windowsimage -Online -checkhealth " ardından " repair-windowsimage -Online -restorehealth " komutlarını PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp denedik 3 DISM rehperindeki.

3. adıma kadar tüm işlemleri yaptık

4 " HP Support assistant " indirip onunla da denedik

Not: Tüm sürücüler ekran kartları hariç HP'nin kendi sitesinden indirdik

Bunların da ardından hiçbir sonuç alamayınca biz de Windows'un kendi sitesinden " Media Creation TOOL20H2 " indirerek bu sefer ISO kalıbı almak yerine bu bilgisayarı yükselt seçeneği ile yaptık fakat bu da bir işe yaramadı ardından @283156 hocamın dediği tüm testleri yapıp gerekli dokümanları yolladık ve bize belirttiği tüm işlemleri yaptık bu işlemler ekran kartı sürücüsünü güncelle APU' sürücüsünü güncelle gibi fakat ikisinde de sürücüler kurulup %100 olduktan hemen sonra ekran gidip geliyor arkasından mavi ekran alıyoruz arkasından PC açıldıktan sonra kurmamış oluyor yani anlayacağınız ekran kartının sürücüsünü kuramıyoruz diğer sürücüleri de kendi isteğimizle kurmuyoruz çünkü yanlış biliyor olabilirim bu benim incelemem sizler kadar bu işleri bilmiyorum ve size küstahlık yapmak gibi bir niyetimde yok hep aynı problemden mavi ekran yiyoruz ama derseniz ki kardeşim kur öyle deneyelim hemen kuralım farkındayım belki sizlerin de zamanını çalıyor olabilirim fakat cidden sizden başka kimseden su anda medet umamıyorum Türkiye genelinde bildiğim en iyi teknoloji formu burası yazımımda bir hata varsa kusuruma bakmayın şimdiye kadar aldığımız tüm testlerin ve DMP dosyalarının linklerini aşağıya koyuyorum yardımcı olursanız sevinir çözemezsek te canınınız sağ olsun @Berrkay @Enes3078 @Yener K.

Ekran Kartları :
birincil ekran kartı : AMD radeon r6 graphics
ikincil ekran kartı : AMD R7 m360

olay raporları : olay raporları - Google Drive
tüm minidump dosyaları : tüm dmp dosyaları - Google Drive
tüm testlerin fotorafları : tüm testler - Google Drive

not2: bu yazıyı konu toparlansın diye yazdık yanlış anlaşılma olmasın
@Berrkay @Enes3078 @Yener K. @283156

@Berrkay @Enes3078 @Yener K. @caineyardımcı olur musunuz acaba?
.
@Berrkay @Enes3078 @Yener K. @283156 hocalarım 3 gündür uğraşıyoruz yardımcı olabilir misiniz olmıycaksanız da rica ediyorum söyleyin biz başka bir hal çare düşünelim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…