HP Pavilion dm4-3000et Mac OS X kurulumu

Goldwing

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba ;

Başlıkta belirtmiş olduğum cihaza Recep Bey'in anlatmış olduğu videolar ile mac os kurmak için yola çıktım. ancak cihaz UEFI bios değil. o yüzden iAtkos ML2 kurulumu için Usb belleğimi hazırladım. Ancak bu hazırlama olayını Oracle Virtual Machine üzerinden değil 13.3 "mac pro üzerinden yaptım. ( sanal olarak kurulum da hatalar almam nedeni ile bu yöntemi tercih ettim.) Velhasıl usb hazır olduktan sonra iAtkos kurulum ekranına geliyorum. dil'i seçip disk izlencesi dediğimde sadece hazırlamış olduğum Usb bellek görünüyor. Cihaza ait disk görünmüyor bootable windows cd'si ile harddisk üzerindeki sistem ve depo olarak kullandığım bütün bölümleri sildim ancak halen daha göremiyorum bios update yaptım.

Bu arada cihazın bios bölümünde müdahale edebileceğim pek yer yok. hdd modlarını(sata/ahcı) listeleyemiyorum.

Cihaza ait teknik özellikler aşağıdaki gibidir. Şimdiden teşekkürler.

Anakart Çipseti -- Intel Cougar Point HM67, Intel Sandy Bridge
[TBODY] [/TBODY]
İşlemci -- Intel(R) Core(TM) i5-2450M CPU @ 2.50GHz
[TBODY] [/TBODY]
Ram -- 6 GB DDR3 1333mhz
3D-Hızlandırıcı -- AMD Radeon HD 7470M
3D-Hızlandırıcı -- Intel HD Graphics 3000
[TBODY] [/TBODY]

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yolla hiç uğraşmayın. Bir USB hazırlayın ve doğrudan boot ederek kurmaya çalışın.
Mac OS X Mavericks 10.9 RAW İmajı | Technopat Sosyal
Buda kurulum;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba;

Disk izlencesi kısmında cihazın HDD görünmüyor Flash bellek hazır zaten. Ancak hdd görünmüyor. Hatta notebook'dan hdd söküp usb ile bir mac'a bağlayıp diski bölüntüledim ancak yine göremedim. Cihazın bios kısıtlı onu çözmeye çalışıyorum sata/ahci modlarını listeleyemiyorum- birde niresh ile deneyeğim.

Yine de teşekkür ederim ilginiz için..

@Recep Baltaş

Recep Bey Merhaba;

ilk mesajımda teknik özelliklerini belirtmiş olduğum cihaza Niresh dağıtımı kurdum. Ancak wifi, batarya ve ses kextlerinde sorun yaşıyorum. Cihazımım mac uyumluluğu nedir?

Tekrar windows işletim sistemi kullanmak istemiyorum, inceleyip cevaplama şansınız var mı?

Gerekirse cihazı size göndermeye de razıyım.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba @Goldwing ,

• Wifi için bize modülü modelini belirtmeniz gerekmekte. Modül Intel ise iki seçeneğiniz var: değiştirmek ya da USB WiFi adaptör almak.
  • Batarya için Batarya Kext'leri mevcut. Cihazınız için bir arama yapmanızda fayda var.
  • Ses için genelde VooDooHDA 2.8.6 kurmak yeterlidir: VoodooHDA 2.8.6 PKG | Technopat Sosyal

Merhaba @Recep Baltaş;

öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür ederim. wifi adaptörü intel 1030 onu söküp realtek rtl8187b taktım kext yüklemesini de tamamladım ancak o çalışmadı.

Ses için belirttiğiniz paket kurulumunu yapıyorum, ses çalışıyor ancak ses kısma ve arttırma yapmıyor.

Bir de yazmayı unutmuşum voodoo battery kurdum ancak pil durumu göremiyorum ve usb2.0 genişleme yuvası çalışmıyor.

Bu arada sistem olarak mountain lion yüklü mavericks yüklemesi yapamadım.

Teşekkür ederim; bios advanced menüyü açamıyorum kısıtlı olduğu için bu imaj benim HDD'yi görmüyor sadece niresh dağıtımında HDD'yi görebildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…