Evet arkadaşlar dizüstü bilgisayarımın harici GPU'su bozulmuştu ben de onun sürücülerini sildikten sonra kullanabilmeye başlamıştım. En azından internet kullanımı için iş görüyordu. Bugün yine ekran karardı, kapattım, tekrar açarken HP logosu, BIOS bile gelmiyor ekrana. Ekran (monitör) açılıyor, Ubuntu veya Windows, ikisi de açılıyor açılış sesleri geliyor. Ekranın parlaklığını değiştirebiliyorum. Ancak hiçbir şekilde görüntü yok. Güvenli moda girebiliyorum (öyle tahmin ediyorum) ancak yine görüntü yok.
Ubuntu'nun güvenli modunda da aynı şekilde görüntü yok. Dahili GPU da bozulmuşa benziyor ancak sistem başlıyor, bu durumda sistem başlar mı, çünkü harici GPU bozulduğunda sistem başlamıyordu. Deneyecek harici monitör de yok şuan ancak sorunun ondan olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran açılıyor sadece görüntü gelmiyor. BIOS pilini söküp taktım, ekranın anakart bağlantısını söküp taktım, RAM'i söküp denedim değişen yok.
Uyumlu işlemci almayı düşündüm ancak anakartta mı sorun var, 2-3 gün sonra yine aynısı olur ya da işlemcide bir sorun yok da başka bir yerde mi var vs. diye aklıma takılıyor. Bir diğer seçenek ise Aliexpress'den HD6750M'li FS1 soketli anakart alıp (kasaya uyumlu sorun yok), yanına da AMD A8-3500M işlemci almak.
Toplam 75 dolara denk geliyor o da 6,20'den hesaplasak 465 lira ediyor. Ancak yine kullanılmış ürün olacağı için ilerde ne olur belirsiz. Yeni dizüstü bilgisayar alacak bütçem de yok. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
Özellikler: HD6490M, i5-2430M.
Arkadaşlar dün akşam denedim bilgisayar sorunsuz açıldı. Sabah denedim yine sorunsuz açılmıştı ancak tekrar gitti, ekran açık ancak görüntü yoktu yine. Bir süre sonra görüntü bozulmaları başladı. Tekrar düzelir gibi oldu ancak yine gitti. Harici GPU bozuldu tamam, sürücüsünü devre dışı bıraktım normal kullanıyordum ama dahili olan da mı bozulmuş oluyor şimdi? Dahili GPU işlemci ile aynı çipte değil mi? İkisi bu şekilde ayrı ayrı bozulabiliyor mu? Harici GPU'yu anakarttan devre dışı bıraksam düzelebilir mi? Ya da anakartta basit bir elemanla ilgili bir sorun olabilir mi acaba?
Bu arada yeni anakart ve işlemciyle uğraşmaktan vazgeçtim. O paraya gider konsol alırım daha iyi. Intel B960 işlemci buldum (uyumlular arasında bulduğum en ucuz olanı) 40 lira onu alıp denerim en fazla, zaten internete girse yeter. Ancak başka bir şeyden kaynaklanıyorsa boşa uğraşmak istemiyorum yardımcı olabilir misiniz?