HP PAVILION DV7 2130EO Isınma Sorunu

parisapo

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Hırdavat
Tanıdığım benden eski bir dizüstü bilgisayara format atamadığı için yardım istedi. Ben de bilgisayarı aldım ve USB belleğe yazdığım Windows 10 64 Bit kurmaya başladım.

Format ekranından sonra bilgisayar kendini kapattı, ben de tekrar güç düğmesine bastım tekrar açılacağı sıra kendini kapattığını fark ettim. Ben de belleklerde sorun olabileceğini düşündüm ve Memtest86+ programıyla test ettiğimde işlemci sıcaklığının 101 derece olduğunu fark ettim.

Sizce bilgisayarın işlemci macunu mu kurudu, yoksa işlemci fanın da toz olabilir mi?

IMG-20190711-WA0013.jpeg

Son düzenleme:
Hocam bu dizüstü bilgisayarı nasıl sökebilirim. Eski kasa olduğu için baya vidası olduğunu duydum, sökersem bile geri toparlayabilirmiyim?

Dizüstü bilgisayarı söktüm ve macunun kuruyup taşan yerlerini ve fanı temizleyip macunu sürdüm, işlem bittikten sonra bilgisayar açıldı.
Test programıyla bilgisayarın kaç derece olduğuna bakmak için yazılımı kurdum, sadece 10 derecelik bir düşüş olduğunu ve bilgisayar yine aşırı ısındığını gördüm.

Dizüstü bilgisayarın macunu ve fanını temizlememe rağmen niye ısınıyor?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı