HP Pavilion EC-0007NT RAM yükseltme

Alper73

Hectopat
Öncelikle selamünaleyküm arkadaşlar. Size kısaca sorunumu anlatayım. Elimde HP Pavilion EC-0007NT model laptop var. Alırken laptop özelliklerinde 2x4 Samsung 2666MHz RAM yazıyordu, RAM'de beklentimi karşıladı. 2 kanal olduğu için önce bir 8 GB almak istedim anakartın desteklediğimi RAM hızına baktım maximum DDR4 2400 gösteriyor sorun etmedim. Fakat görev yöneticisi ve AIDA64'te aktif saat hızı 2400(1200) gösterirken CMD'de 2667 CPU-Z adlı programda 1866 görünüyor bir abi bana FSB modunun async olduğunu söyledi bu yüzden 1866 olduğunu ve CPU-Z en doğru sonucu verdiğini söyledi, bu frekans doğru olansa nasıl 2400MHz'e çekerim? Bu konudan ayrı olarak CL değeri her yerde 17 olarak görünüyor 2400MHz CL17 yüksek değil mi bunu düzeltmenin yolu var mı? Varsayalım CL17 çalışıyor ve yapacak bir şey yok RAM ekleyeceğim yaklaşık 1 ay içinde CL değeri 17'den düşük başka bir RAM takarsam ikinci 8 GB'lık modülü alana kadar CL17 çalışsın aynısından ikincisini alınca CL değeri düşer mi? Yoksa 2 tane 8 GB RAM'ı aynı anda alacağım anakartın CL desteği diye bir şey var mı? Yani varsayalım CL16 aldım anakart desteklemez diye bir sorunla karşılaşır mıyım? Ayrıca laptop RAM'lerine baktığımda CL değerlerini yazmıyorlar anlamadım. Alacağım marka kesinlikle Cruical olacak. Önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı