HP Pavilion Elite M9325.TR sistemde parça değişimi

Armo

Kilopat
Makaleler
2
Herkese merhaba. Benim bazı sorularım olacak. Cevaplarsanız sevinirim :

Bilgisayarım bu :
HP Pavilion Elite m9325.tr Masaüstü Bilgisayar Ürün Özellikleri HP Pavilion Elite m9325.tr Masaüstü Bilgisayarı | HP® Destek

Bu modelde bu anakart varmış :
Anakart Teknik Özellikleri, IPIBL-LB (Benicia) HP Pavilion Elite m9325.tr Masaüstü Bilgisayarı | HP® Destek

-Ben şu anda E8400 olan işlemcimi fazla masrafa da girmemek için 135 TL'ye Q8200 alıp değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce performans artışı olur mu oyunlarda ?
-Anakartımda BIOS'dayken OC ile ilgili bir şey göremedim. Bu tamamen anakartın özelliklerinden mi kaynaklı yoksa açmanın yolu var mıdır ? Yoksa OC yapmayacağım.
-Ram'lerle ilgili CPU-Z görüntüm bu. Bu RAM'lerden 3 slottaki takılı :

kjnpd.png

Acaba şu anki RAM'lerin yanında bu RAM'i kullanabilir miyim?
Kingston 1GB DDR2 800Mhz Ram

-Şu anda GTX 460 FTW ekran kartım var.Aerocool Strike X 500 wat PSU var. Acaba bu sisteme güç kaynağım yeter mi ?

Çok fazla soru sorduğumun farkındayım ama boşu boşuna almış olmak istemiyorum. Öğrenci olduğum için ve sadece yazları oyun oynadığım için bilgisayara para yatırmak yerine ders kitapları almak istiyorum. Yanıtlarınızı bekliyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
E8400 ile Q8200 arasında pek fazla fark olmaz ama uygulamalarda fazladan 2 çekirdek kendini hissettirir.

DDR2 RAM'e para vereceğine yeni bir anakart al ve DDR3'e geç.

Anakart, RAM ve işlemci değiştireceksen AM3+ platformunu öneririm. Zira AMD FX işlemciler her geçen gün ucuzluyor.

Hocam o da kafamda var ama fiyatları denk gibi gelirse öyle bir şey yapabilirim. Zaten 135+20= 155 TL masraf yapıyor. Ben sonradan 90 ya da 100'e E8400'ü satsam işimi görür diye düşünüyorum :) Bu işlemci değişikliğini özellikle Assassin's Creed gibi güncel oyunları oynamak için yapıyorum. Daha sonra PS4'e geçerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı