Hp pavilion g6-1216 st ekran kartı değişimi yapılır mı?

dodymoo

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar başlıkta bahsettiğim gibi hp pavilion g6-1216st laptobumun ekran kartından memnun değilim. Açıkçası laptobumda 2 ekran kartı olması ve istediğim zaman değişim yapabilmem güzel birşey ancak laptoba bağlı olan ati radeon HD 6470m ekran kartının veriminden memnun kalmadım. Laptobum biraz eski model ona dayandırarak ekran kartımın en son 2011'de güncelleme almış olmasına itiraz edemiyorum. Hatta şöyle bir saçmalık var ki Catalyst Control Center artık güncelleme kabul etmiyor ve güncelleme yapmaya çalıştığımda hata veriyor.

Birkaç adet versiyonu indirdim kurdum fakat ekran kartı modemim 6470m iken 6700'e çıkıyor 6000 oluyor. Bu nedenle ekran kartı sıkıntı yaşayıp devreye girmiyor. HP'nin kendi sitesinden indirdiğim ekran kartı (laptop modelimi algılama yoluyla yaptığım) kurulu olan ve 2011 güncellemeli. Ati'nin sitesinden indirdiğim bahsettiğim soruna neden oluyor. Acaba bu sorun hakkında yapabileceğim birşey var mı sizden bu konuda yardım istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazınızda ekran kartı değişimi söz konusu değil zira GPU anakarta gömülü.

Tavsiyem Windows 10'a terfi edin. Windows 10 hem Intel hem de AMD için en güncel sürücüyü kuracak. Ayrıca ekran kartı modelinin değişmesi bir sorun teşkil etmez. AMD sürekli model isimlerini değiştirdiğinden dolayı bu normal bir durum.

Şunu da ekleyeyim:

Burada bu tür sistemler için güncel sürücler bulabilirsin:

UnifL - leshcatlabs.net

Cihazınızda ekran kartı değişimi söz konusu değil zira GPU anakarta gömülü.

Tavsiyem Windows 10'a terfi edin. Windows 10 hem Intel hem de AMD için en güncel sürücüyü kuracak. Ayrıca ekran kartı modelinin değişmesi bir sorun teşkil etmez. AMD sürekli model isimlerini değiştirdiğinden dolayı bu normal bir durum.

Şunu da ekleyeyim:

Burada bu tür sistemler için güncel sürücler bulabilirsin:

UnifL - leshcatlabs.net

Windows 10'a geçtiğim takdirde bu sorun çözülecek mi diyorsunuz? Sanırım sürücü güncellemesi de ekran kartı potansiyelini arttıracak.

Bir de şunu söylemek istiyorum ekran kartı modelinin değişmesi bir sorun teşkil etmez diyorsunuz AMD'nin sitesinden ( ATI diye anımsıyordum AMD imiş dediğiniz gibi. ) indirdiğim sürücüyü kurduktan sonra bilgisayarım-yönet kısmından baktığımda ekran kartının ismi değişmişti ve o ekran kartını kullanamıyordu. Yani üzerinde ünlem işareti vardı. Bilgisayar ekran kartı görmüyordu öyle açıklarsam daha iyi olur. Hatta intel'in sürücüsünü de devre dışı bırakmıştı. Şimdi tavsiyenize uyup windows 10'a geçersem tekrar 7'ye dönme şansım var mı ( hiç araştırmadım o yüzden size sorma gereği duyuyorum. ) ve başta söylediğim gibi geçtiğim takdirde sürücü sorunum ve düşük performans sorunum çözülebilecek mi?
Şimdiden teşekkürler.

Yardımınız için teşekkür ederim sayın Recep Baltaş. Verdiğiniz site üzerinden dosya indirmesi yaptım yaklaşık 500 mb civarında idi ve hem intel hem amd güncellemesini düzgün bir şekilde yaptı ve bilgisayarımdan aldığım performans windows 7'de olsa arttı. 10'u denemedim henüz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı