HP Pavilion G6-2176et tepki vermeme sorunu

Red John

Kilopat
Merhaba arkadaşlar;

HP Pavilion G6-2176et adında olmaz olasıca bir laptop bilgisayarım var.
Bu PC'de ilginç bir sorun yaşıyorum. Önce sorunu sonra yaptıklarımı anlatayım:

PC'nin güç tuşuna bastığımda hiç bir şey olmuyor. Ne bir ses ne bir görüntü ne de bir hareket var.
Ancak; anakart ışığı yanıyor, güç tuşuna bastığımda fandan bile ses gelmez iken PC'ye bağlı WD harici diskin ışığı anlık olarak yanıp sönüyor.

Bu sorunu ilginç kılan ise her zaman olmaması. Kimi zaman hiç bir sorun olmadan 1-2 ay kullanıyorum. Kimi zaman ise 2-3 gün, bazen daha fazla hiç açılmıyor. Açıldığında cmos sıfırlandı şeklinde uyarı alıyorum.

Çalıştığı zamanlarda ise; kapattığımda ya da uykuya aldığımda tarih ve saat geri kalmış oluyor. İnternet saati ile güncelleme yapmam gerekiyor.

Bu sebeple sorunun BIOS pilinden kaynaklı olduğunu düşündüm. Ancak piyasada uygun BIOS pilini bulamadım.

Denediklerim ise;
1-Batarya ve güç kablosunu çıkartıp güç tuşuna bir müddet basılı tutarak BIOS'u sıfırlamayı denemek,
2-Sadece batarya / sadece adaptör ile çalıştırmayı denemek,
3-BIOS pilinin kablosunu çıkartıp bir müddet beklemek (ki bu bekleme bazen 10-15dk oluyor. Şu an ise BIOS pili kablosu çıkık, batarya ve güç kablosu olmadan 4 gündür yatıyor)
4-RAM'lerin yerini değiştirmek, tek ram ile farklı portları denemek.

5- BIOS pili olmadan açmayı denemek :)

Tahminlerim ise;
1-Anakart sağlam, yoksa hiç açılmazdı ama zaman zaman açılıyor.
2-Güç tuşu / Power switch sağlam, bastığımda harici diskin ışığı anlık da olsa tepki gösteriyor.

Peki sizce sorun ne olabilir?
Ve ben bu sorunu nasıl çözerim?

Bir daha HP mi? Bedava verseler belki yoksa ASLA!!!
Önceki Dell İnspiron'u tam 6 yıl kullandım. Tık demedi. En sonunda ekran florasanları bitti :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben severim Hpleri.
BIOS pili bulamamak? Ben saatçiden almıştım 3-4 liraya, düğme pil değil mi? Arkasında yazar numarası. Pili alıp dene.
Standart CR pil değil, kablolu siyah bir şey. Yoksa sıkıntı olmazdı zaten.

Soruna yönelik çözüm fikri olan var mı?

Not: "Kısaltmalar büyük harfle yazılmalıdır." diye 1 puanlık uyarı verene sesleniyorum; bundan sonra RAM yerine random access memory yazıcam, pardon yazacağım. Sizin editörleriniz bile ana sayfada yazım hatası yaparken, Recep Baltaş videolarda bir ton ingilizce fonetik ve telaffuz hatası yaparken böyle bir uyarı vermek abesle iştigal etmektir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı