HP Pavilion G6 alınır mı?

ahmet0880

Zeptopat
Daha fazla  
Selamlar, YouTube, internet için ders izlemek için bir laptop bakıyorum. Kendime bulduğum bir ilan var, ekstra PES 17, Call of Duty Black Ops gibi eski oyunları oynatsın istiyorum. Güncel oyunlar için zaten oyun konsolum var. Bu dediklerimi sizce bu bilgisayar karşılar mı?

PC kasa falan tercih etmiyorum, laptop istiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250305_193546.jpg
    IMG_20250305_193546.jpg
    104,6 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20250305_193601.jpg
    IMG_20250305_193601.jpg
    225 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20250305_193621.jpg
    IMG_20250305_193621.jpg
    208,2 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20250305_193701.jpg
    IMG_20250305_193701.jpg
    188,4 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20250305_193723.jpg
    IMG_20250305_193723.jpg
    171 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadara alacağınıza bağlı. Aynı cihazı 12 yıl kullanıyorum, hala çalışıyor bir sıkıntısı yok. Ben de satıyorum hatta.

Hocam;

Öncelikle bu laptop G6 değil dv6. G6 almayı düşünüyorsan söyleyeyim sürücüleri artık HP'nin kendi web sitesinde bulunmuyor. Windows Update ile birçoğunu güncelleyebilirken hoparlör sürücüsünü bulman biraz zorlaşıyor.

Ben de G6 kullanıcısıydım geçen aya kadar. 13 yıl kullandım kendisini. i7 işlemci, 16 GB RAM ve Wi-Fi kartı yükseltmesini kendim yaptım. Bilmediğim yanı kalmadı anlayacağın. i5 işlemcili hali 2 çekirdekli oluyor. Laptop i5 işlemcideyken ısınırdı. Call of Duty Ghosts serisine kadar oynayabildim.

Bu bilgisayarın kronik sorunu maalesef soğutma sisteminin yeterli olmayışı. Soğutma standı ile beraber kullanmanı, eğer el becerin varsa sıvı metal uygulamanı tavsiye ederim çok rahatlatıyor bilgisayarı.
Orijinalindeki Wi-Fi kartı Realtek veya Broadcom'un dandik Wi-Fi kartı olur. Kesinlikle Intel Wi-Fi ile değiştirilmesini tavsiye ederim.

Bunlar haricinde bu makine hâlâ düşük ayarlarda 100 FPS civarında League of Legends oynatıyor. (i7 işlemcisi ile)

Sormak istediğin bir konu olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam;

Öncelikle bu laptop G6 değil dv6. G6 almayı düşünüyorsan söyleyeyim sürücüleri artık HP'nin kendi web sitesinde bulunmuyor. Windows Update ile birçoğunu güncelleyebilirken hoparlör sürücüsünü bulman biraz zorlaşıyor.

Ben de G6 kullanıcısıydım geçen aya kadar. 13 yıl kullandım kendisini. i7 işlemci, 16 GB RAM ve Wi-Fi kartı yükseltmesini kendim yaptım. Bilmediğim yanı kalmadı anlayacağın. i5 işlemcili hali 2 çekirdekli oluyor. Laptop i5 işlemcideyken ısınırdı. Call of Duty Ghosts serisine kadar oynayabildim.

Bu bilgisayarın kronik sorunu maalesef soğutma sisteminin yeterli olmayışı. Soğutma standı ile beraber kullanmanı, eğer el becerin varsa sıvı metal uygulamanı tavsiye ederim çok rahatlatıyor bilgisayarı.
Orijinalindeki Wi-Fi kartı Realtek veya Broadcom'un dandik Wi-Fi kartı olur. Kesinlikle Intel Wi-Fi ile değiştirilmesini tavsiye ederim.

Bunlar haricinde bu makine hâlâ düşük ayarlarda 100 FPS civarında League of Legends oynatıyor. (i7 işlemcisi ile)

Sormak istediğin bir konu olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Ben aldım HP Pavilion g6
İşlemcisi AMD A10 4600M
Ekran kartı ise hd7660 +7670 var
Yani laptop ta fan sesi rahatsız ediyordu ilk ama ayarlardan yotube den bir kaç bişe yapınca fan sesi azaldı hızı falan zaten SSD var gayet iyi oyunları açınca inanılmaz derece kasiyordu pes17 tamb raider 2013 versiyonu onu da araştırdım oyunları açan ekran kartı Microsoft temel görüntü sürücüsüymus ekran kartlarını sildim tekrar yüklendi oda düzeldi oyunlar iyi düzeyde açılıyor laptoptan memnunum ama sanırım Bluetooth yok bu laptop ta oyun kolunu baglicaktim olmadı kablo ile deniyorum Xbox one oyun kolu onda da ışık yanıyor oyun kolunda ama bağlanmıyor laptopta ayarlardan bişe yapmam lazım belki bilmiyorum ama genel olarak ben eski oyunlar ve ders çalışmak için aldım işimi görüyor.

Sizdeki i7 kaçıncı nesil ve ekran kartınız nedir

Ben aldım HP Pavilion G6.
İşlemcisi AMD A10 4600M.
Ekran kartı ise HD7660 +7670 var.
Yani laptop ta fan sesi rahatsız ediyordu ilk ama ayarlardan YouTube'dan birkaç bir şey yapınca fan sesi azaldı hızı falan zaten SSD var gayet iyi oyunları açınca inanılmaz derece kasiyordu pes17 tamb Raider 2013 versiyonu onu da araştırdım oyunları açan ekran kartı Microsoft temel görüntü sürücüsüymus ekran kartlarını sildim tekrar yüklendi oda düzeldi oyunlar iyi düzeyde açılıyor laptoptan memnunum ama sanırım Bluetooth yok bu laptop ta oyun kolunu baglacaktim olmadı kablo ile deniyorum Xbox One oyun kolu onda da ışık yanıyor oyun kolunda ama bağlanmıyor laptopta ayarlardan bir şey yapmam lazım belki bilmiyorum ama genel olarak ben eski oyunlar ve ders çalışmak için aldım işimi görüyor.

Sizdeki i7 kaçıncı nesil ve ekran kartınız nedir?

i7 2670QM işlemci ve 7600M (7670) ekran kartı var. Aslında i7 3630QM takmak daha iyi olurdu ancak çok ucuza bulduğumdan tercih ettim. Bluetooth konusunda Wi-Fi kartından kaynaklı çok verim alamadığınızı düşünüyorum. Orijinalinde olan Wi-Fi kartı ile Bluetooth Windows 10 ile uyumlu değildi. Kulaklık bile düzgün bağlanmıyordu. Kopmalar vardı.

Ek olarak o ekran kartı orijinalinde 600 Core Speed - 900 Memory Speed de çalışıyor. Ben ısınma sorununu çözünce 750 Core Speed - 1050 Memory Speed overclock ile kullandım. Bir nebze de olsa rahatlatmıştı FPS konusunda.
EVGA Precision'un eski sürümü ile yapılabiliyor.

i7 2670QM işlemci ve 7600M (7670) ekran kartı var. Aslında i7 3630QM takmak daha iyi olurdu ancak çok ucuza bulduğumdan tercih ettim. Bluetooth konusunda Wi-Fi kartından kaynaklı çok verim alamadığınızı düşünüyorum. Orijinalinde olan Wi-Fi kartı ile Bluetooth Windows 10 ile uyumlu değildi. Kulaklık bile düzgün bağlanmıyordu. Kopmalar vardı.

Ek olarak o ekran kartı orijinalinde 600 Core Speed - 900 Memory Speed de çalışıyor. Ben ısınma sorununu çözünce 750 Core Speed - 1050 Memory Speed overclock ile kullandım. Bir nebze de olsa rahatlatmıştı FPS konusunda.
EVGA Precision'un eski sürümü ile yapılabiliyor.

Hocam bir de şeyi sorayım YouTube'da videoları izlerken 720p yapınca ve tam ekrana alınca videoda kasma oluyor bunu nasıl çözeriz.
Bir de ben fan sesi için güç ayarlarından işlemci gücünü 100'den 60'lara çektim fan sesi öyle azaldı

Hocam bir de şeyi sorayım YouTube'da videoları izlerken 720p yapınca ve tam ekrana alınca videoda kasma oluyor bunu nasıl çözeriz.
Bir de ben fan sesi için güç ayarlarından işlemci gücünü 100'den 60'lara çektim fan sesi öyle azaldı.

Hocam,

720p de videoların kasmasının ana sebebi işlemciden kaynaklıdır. Eskiden i5 3210M işlemci varken 1080p videoları kasma donma olmadan oynatırdı. İşlemci gücünü %60'a çektikten sonra olmaya başladıysa tamamiyle gücünü kısmanızdan kaynaklıdır.

İşlemci gücünü kısmak işlemci sıcaklıklarını büyük ölçüde azaltır ancak performanstan fazlasıyla kayıp yaşarsınız.

Bana kalırsa i7 3630QM işlemci + sıvı metal veya sıvı metal olmadan i7 güçlendirmesi + soğutucu stant ile büyük ölçüde performans kazanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı