HP Pavilion G6 Fanı Duruyor

srhtbyrn

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Elimde eski bir laptop var. Laptopun fanıyla sorun yaşamaktayım. Tozdan veya kirden tamamen arındırdım o tarz bir problem olduğunu sanmıyorum.
Güç pininin sağlam bir şekilde takıldığına da eminim. BIOS'ta Smart fan veya qfan tarzı bir ayar yok ama always working fan seçeneği işaretli.
Güç seçenekleri-gelişmiş güç ayarlarından da sistem soğuma ilkesi pilde-prizde etkin şekilde seçili. Fakat sorun şu ki fanın dönmesi için elimle küçük bir.
Müdahalede bulunmak zorunda kalıyorum. Bazen yeterince hızlı dönmeye başlıyor ve yaklaşık 15 saniye kadar dönüyor daha sonra genelde yavaşlayarak duruyor.
Kafası eserse tekrar dönmeye başlıyor ama genelde duruyor. Tekrar müdahale etmem gerekiyor. Durum böyle olunca işlemci oldukça ısınmaya başlıyor.
Elimle döndürüp soğutmak için orada olmadığımda da nadiren 90D hatası verip kapanabiliyor. Böyle bir laptoptan fazla bir performans bekliyor değilim fakat.
Fanın dönmemesi canımı bir hayli sıkıyor. En son birkaç gün önce fanın göbeğine yağ damlattım biraz daha düzelir gibi oldu. 2-3 gün sonra eski haline döndü.
En son çare olarak aynı fan modelinden almayı düşünüyorum. Eğer bir öneriniz varsa çok memnun olurum.
Teşekkür ederim.
Laptopun özellikleri;
İşlemci: Intel Core i3-2330M
Ekran kartı:Harici:Radeon 7450M, dahili Intel HD Graphics 3000.
RAM: 4 GB DDR3.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün yeni fan elime geçti.Gelir gelmez değiştirdim sorun çözüldü.Yardımınız için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…