HP Pavilion G6 için işlemci değiştirme önerisi

Gökdeniz Uygun

Kilopat
Evet, bir tane HP Pavilion G6 marka bir laptopum vardı. Kendileriyle geçen yılın ocak ayında yollarımızı ayırmıştık. Benim merak ettiğim bir konu vardı. Bu cihazda Pentium B950 işlemci vardı ve işlemci değişebiliyordu. PGA 988 soketti, 35W TDP'si vardı bu işlemcinin. Kendileri kaç defa kırılma tehlikesi atlattı ve hantal bir makineydi. Ben bu işlemci yerine takabileceğim en iyi işlemci nedir arkadaşlar? Bir anda gelen bir merakla sordum. Hem de bu soket işlemcileri kullanan bir sürü arkadaşa da bir tavsiye olur. İnternette bulduğum CPU-Z görüntüsü aşağıdadır. Teşekkürler :)

Dosya Ekleri

• dp7240.png
    dp7240.png
    15 KB · Görüntüleme: 157
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda sadece RAM geliştirilebilir eğer işlemci yükseltilseydi ben şu an Celeron kullanmazdım. Bir de SSD harddisk takabilirsin.

i7 940XM sanırım.
Laptoplarda sadece RAM geliştirilebilir eğer işlemci yükseltilseydi ben şu an Celeron kullanmazdım. Bir de SSD harddisk takabilirsin.
Laptop işlemcisi değişir. İki tür anakart oluyor laptoplarda: soketli ve birleşik, lehimli olanlar. PGA bir soket tipi ve soketli anakartın işlemcisini değiştirebilirsin.

Dediğin doğru fakat bazı eski bilgisayarlarda değiştirilebilen işlemciler var. Şu an da %90 gömülü olarak geliyor zaten.
i7 940XM güzel bir işlemci fakat TDP'si Pentium B950'ye göre çok fazla sanırım bunu kaldıramaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı